folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Buzdolabının Aşırı Isınması?

Buzdolabının Aşırı Isınması?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

Gece gece içime dert oldu.

Mutfak sıcaklığı 32 derece camlar açık, kapılar açık. Buzdolabının iyi soğutmadığını farkettim. Kontrol ettim etrafını, arkasına ve kapak bantlarının kısımlarına elimi bile değdiremiyorum aşırı derecede sıcak. Ölçüm yaptım 50 dereceye vuruyor bu kısımlar. Biraz araştırdım normal deniyor rezistanslardan dolayı ancak ilk defa bu kadar sıcakla karşılaşıyorum ve tırstım.

Biraz dolabı duvardan araladım sağını solunu boşalttım içini yeniden düzenledim havalandırmalar kapanmasın diye ancak durum değişmiyor :/ Fikri olan? Patlamaz dimi bu :| 

:|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Arkadaşım iklimlendirme okumuştu.ondan öğrendiklerim kadarıyla herşey bir kompresörün gazı sirkülasyon etmesiyle oluyormuş soğutma olayı.klima,chiller,buzdolabı vs.motor dolabın arkasında bastığı gazı arka kısımdaki kondenserde soğutarak yalnız bu kısım sıcak olur motordan basılarak çıkan gaz sıcak olduğu için genelde dolap arkaları hayli sıcaktır gazı içerideki soğutma bölmesindeki evaparatöre gönderiyor soğutma bu evaparatör bölmesinde gerçekleşiyor veya buzlanma.sanırım senin dolabın aşırı sıcaklara yenik düşmüş bu tür olaylarda dolabın iyi soğutma yapabilmesi için arka kısım yeteri kadar aralı ve hava geçişine uygun olacak.artı yaşadığın durumlara benzer vakalarda gazın çalışır kıvamına gelmesi için dolabının 1 saat kapalı kalması çok iyi olur.arkadaşımın soğutma bilgilerinden öğrendiklerim.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snooper
    snooper's avatar
    Erkek

dolabın içi soğutuyosa endişelenme, bizim dolabın dışıda sıcak

sana çirkin dediler düşmanı oldum güzelin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    Bilgiler için teşekkürler. Geçen yan terasta ufak araç buzdolabı patlamıştı sıcaktan ondan dolayı tırstım :| dolabın içine buz kalıpları koydum soğutma çabuk olsun motor arada stop etsin diye ısı biraz düştü böylelikle. Fakat nereye kadar böyle idare edilir bilemiyorum ilk defa sıcak iklimli bir şehirde yaşadığımdan dolayı hazırlıksızım bu tür şeylere :|

:|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Bırak çalışsın hocam alet, dışının ısınması iyidir, dışı ısınacak ki içi soğusun...

Gereksiz yere oynatma aleti yerinden, sağında solunda arkasında 5-10 cm acık olsun yeter...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
Toplam Hit: 15328 Toplam Mesaj: 5