C# - Yazıyı Tersten Yazdıralım
-

using System; using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Text; using System.Windows.Forms; namespace timer_3 { public partial class Form1 : Form { int say; string ifade1; public Form1() { InitializeComponent(); } private void txt_ifade_TextChanged(object sender, EventArgs e) { btn_tersle.Enabled = true; timer1.Stop(); timer2.Stop(); lbl_ters.Text = ""; if (txt_ifade.Text == "") btn_tersle.Enabled = false; } private void btn_tersle_Click(object sender, EventArgs e) { say = Convert.ToInt32(txt_ifade.TextLength-1); timer1.Start(); } private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e) { ifade1 = Convert.ToString(txt_ifade.Text.Substring(say, 1)); lbl_ters.Text = Convert.ToString(lbl_ters.Text + ifade1); say = say - 1; if (say < 0) { timer1.Stop(); timer2.Start(); } } private void timer2_Tick(object sender, EventArgs e) { say = Convert.ToInt32(txt_ifade.TextLength - 1); lbl_ters.Text = ""; timer2.Stop(); timer1.Start(); } } }
// Tasarım ve kodlar sadece bana aittir.Hiçbir şekilde alıntı yapılmamıştır. -
Dikkat etttin mi ilk harf çevrilmemiş.
-
imlegend bunu yazdı:
-----------------------------Dikkat etttin mi ilk harf çevrilmemiş.
-----------------------------ilk harfide çeviriyor da resimde gözükmemiş.
timer ile tek tek yazdırıyodum harfleri daha tam yazmadan ss çekmişim ondan =)
-
Saybirs bunu yazdı:
-----------------------------imlegend bunu yazdı:
-----------------------------Dikkat etttin mi ilk harf çevrilmemiş.
-----------------------------ilk harfide çeviriyor da resimde gözükmemiş.
timer ile tek tek yazdırıyodum harfleri daha tam yazmadan ss çekmişim ondan =)
-----------------------------tamam o zaman.
-
biz bilmeyenler için bi ışık olması açısından kodların yanına da açıklama yazaydın iyi olurdu
bunu burdan çağırdık bu oldu. bunu yapınca buraya gitti falan gibisinden?
-
StrReverse diye bi fonksiyon vardı sen niye kastın ki o kadar :D ama VB'de de olabilir o fonksiyon emin olamadım :D
-
timer ne için ekledin anlamadım tam, alttaki kodda işini görür
static string TersineCevir(string text) { string _text = string.Empty; for (int i = text.Length - 1; i >= 0; i--) { _text += text[i]; } return _text; } -
.exe çevirde indirelim birde renkler güzel değil daha hoş renkler kullan bence,
-
Blitz bunu yazdı:
-----------------------------
StrReverse diye bi fonksiyon vardı sen niye kastın ki o kadar :D ama VB'de de olabilir o fonksiyon emin olamadım :D
-----------------------------vbde StrReverse var ama harfleri tek tek çevirmesi için yine döngüye sokmak lazımdı :)
-
ThundeR bunu yazdı:
-----------------------------timer ne için ekledin anlamadım tam, alttaki kodda işini görür
static string TersineCevir(string text) { string _text = string.Empty; for (int i = text.Length - 1; i >= 0; i--) { _text += text[i]; } return _text; }
-----------------------------harf harf çevrilsin diye eklemiş sanırım :D
-
SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------ThundeR bunu yazdı:
-----------------------------timer ne için ekledin anlamadım tam, alttaki kodda işini görür
static string TersineCevir(string text) { string _text = string.Empty; for (int i = text.Length - 1; i >= 0; i--) { _text += text[i]; } return _text; }
-----------------------------harf harf çevrilsin diye eklemiş sanırım :D
-----------------------------bunuda ekliyim o zaman
string[] kelimeler = txtCevir.Text.Split(' '); string cevrilmisKelimeler = string.Empty; foreach (string kelime in kelimeler) cevrilmisKelimeler += TersineCevir(kelime) + " ";