C ' De Bilgisayarı Ses İle Kontrol Edebilme Üzerine
-
Arkadaşlar uzun zamandır düşündüğüm bir fikirde yardımınıza ihtiyacım var.Bir program yazıyorum ve bunun dahilinde şu şekilde işleyen bir sürece ihtiyacım var.Ancak altından kalkamadım fikir anlamında yardımcı olabiliecek müridler varsa gerçekten çok sevinrim.
-Program çalıştığı süre içerisinde Pc' ye öntanımlı sesli komut vermek istiyorum. Örneğin kapanmasını söylediğimde bunu algılıycak ve bunu gerçekleştiricek.
-Bunu C de nasıl kodlayabiliriz.Daha doğrusu bunun aşamalarının ne şekilde gerçekleşmesi gerekli?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
Öncelikle komutları bilgisayara program aracılığıyla tanıtacaksın (ör: Shutdown) sonra gerekli tanıtma işlemi bitince, komutların hangi programlarla, özelliklerle çalıştığını entegre edeceksin ki bu biraz uzun sürer, tanıtma işlemi bittikten sonra programın arka planda çalışmasını sağlayacak gerekli yazılımı yükleyeck yada yapacaksın. Gereken herşey hazırdır artık, gerisi senin hayal gücüne kalmıştır. AvseQ1 tarzı bir film izlemek için "P.rn" gibi bir tanımlama kullanabilirsin yada bekleme modu için "StandBy" diyebilirsin yada hepsini türkçe olarak yapıp dahada fazla eğlenebilirsin... Biraz daha araştırma yaparsan daha güzel şeyler bulacağına inanıyorum arkadaşım... İyi forumlar... X-Man__MstY
-
X-Man__MstY bunu yazdı:
-----------------------------
Öncelikle komutları bilgisayara program aracılığıyla tanıtacaksın (ör: Shutdown) sonra gerekli tanıtma işlemi bitince, komutların hangi programlarla, özelliklerle çalıştığını entegre edeceksin ki bu biraz uzun sürer, tanıtma işlemi bittikten sonra programın arka planda çalışmasını sağlayacak gerekli yazılımı yükleyeck yada yapacaksın. Gereken herşey hazırdır artık, gerisi senin hayal gücüne kalmıştır. AvseQ1 tarzı bir film izlemek için "P.rn" gibi bir tanımlama kullanabilirsin yada bekleme modu için "StandBy" diyebilirsin yada hepsini türkçe olarak yapıp dahada fazla eğlenebilirsin... Biraz daha araştırma yaparsan daha güzel şeyler bulacağına inanıyorum arkadaşım... İyi forumlar... X-Man__MstY
-----------------------------arkadaşın bunu sormadığını düşünüyorum anlattığında herhangibi birşey yok
işin meselesi zaten sesi tanıyabilmesi sesi algıladıktan sonra işin diğer kısımları çocuk oyuncağı gibi gelir
neyse bir fizikçi olarak faydam olurmu bilmem ama
çıkardığımız çoğu ses aslında bir çok ses dalgasının üst üste binmesidir
atıyorum
aaaaa diye ses çıkardık bunun fonksiyonu sin(5t)+sin(9t)-sin(2t)+sin(7t)-sin(12t)-sin(4t)........ gibidir
burada sana lazım olacak kısımlar sin(5t)+sin(9t)..... gibi değerlerdeki 5,9....... gibi açısal frekans(2*pi*f) değerleridir
bunların çözümlemesini yaparak
hangi frekansın hangi genlikte geldiğini diğer bir tabirle hangi şiddette geldiğini bulup
(25hz teki 5 şiddetinde 200hz teki ses 2 şiddetinde gelior gibi)
(media playerdeki o müziğe göre inip kalkan dalavereler gibi işte)
çıkardığın ses kodunu çözümleye bilirsin
mesela "a" sesine karşılık gelen değerler böle bir spektrumu olsun (25hz-32;200hz-23;500hz-54;1000hz-40 vsvsvs) yada bir kelime içinde yapabilirsin
bu değerleri önceden girersin sonra microfondan gelen değerlerle karşılaştırırsın
tabi burada senin mikrono uzaklığın ogün ses tonun felan fark edecektir
onlar için belirli bir toleransta vermen gerekecektir
vsvsvs
belki işine yarar
http://en.wikipedia.org/wiki/Fourier_series
fourier analizi
-
bu bilgi yararlı oldu mu?
-
evet hocam aslında aradığım senden aldığım bilgiydi.Şöyle birşeyde var ama basitçe düşünürsek, nokia telefonlarda da gerçi iphone da daha gelişmiş, bu uygulama var ses ile kontrol üzerine ve sahibini değil bütün herkesin söyleyebileceğini algılıyor.Daha kapsamlı daha geniş bu da algılamama olasılığını azaltıyor tabi, bu programları bir şekilde entegre etmeyi düşünüyorum bilgisayara sanırım daha mantıklı olucaktır..
-
Yeri gelmişken söyleyeyim, çömez arkadaşlara tavsiye niteliğinde,
X-Man__MstY bunu yazdı:
-----------------------------
İyi forumlar... X-Man__MstY
-----------------------------==
(Amatör Üye)