folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder C# 2B Çizim Hesap Uygulaması Hakkında Birkaç Soru?

C# 2B Çizim Hesap Uygulaması Hakkında Birkaç Soru?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

Öncelikle merhabalar,

Makine mühendisliği okumaktayım.Standart dışı çelik profillerin atalet momentini hesaplama için 2b çizim hesap uygulaması geliştirmeye çalışıyorum.Uygulamayı geliştirmede c# kullanıyorum.Şuan ilkel olarak doğrular çizebiliyorum.Ayrıca yine ilkel olarak dogruların başlangıç,bitiş ve orta noktalarını belirleyebiliyorum.Problemim ise şu çizim işlemini bir panel üzerine yapıyorum.Ve çizim alanı panelin boyu ile kısıtlı.Autocad benzeri 2 boyutlu bir uzay için ne yapmamız gerekir?

arbeit macht frei
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

sonsuz bir alan verssen sonsuz derken sayısal olarak ulaşılamıyacak kadar sonra bu alanda gezinebilmek için xscroll ve yscroll versen yemez mi ? :D 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

Bilmiyorum enes yermi :D

arbeit macht frei
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

yukarı

arbeit macht frei
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

şurdaki projeyi çok beğendim

ama download linki yok.. 

http://nazmialtun.blogspot.ch/2012/01/net-gdi-drawing-component-drawingboard2.html

burdan detaylara bakabilirsin..

http://channel9.msdn.com/coding4fun/blog/DrawingBoard2-A-Net-GDI-drawing-component

elemanın kullandığı kütüphane de buydu..

https://drawingboard.codeplex.com/SourceControl/latest

bunu indirip bakabilirsin

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

hocam demek istediğini yanlış anlamamışsam;

aslında diğer programlarda da sonsuz diye bir kavram yok. kullanıcı zaten sonsuzu kullanamıyor. sadece elindeki alan dolduramayacağı kadar fazla.

bunu da eğer projene zoom fonksiyonu eklersen elde edebilirsin. zoom ile çizdiğin grafiklerin boyutunu orantılı olarak değiştireceksin ve ortaya çıkan boş alanlara da yeni grafikler çizebileceksin.

Ya da buna ek olarak "el" yani paneli kaydırma fonsiyonu ekleyeceksin. aslında kayan panel değil de grafikler olacak tabiki. 

ama bence bu işlere hiç girme. sen makine mühendisliği okuyorsun. bilg. müh. değil. kendi işine odaklan. çünkü atalet momemnti hesaplama vs zaten kendi başına karmaşık olacak. basit ayrıntılara takılma. önce asıl işlemi bitir sonra devamını yaparsın. bu da benden küçük bir öneri

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek
    asa42 bunu yazdı

hocam demek istediğini yanlış anlamamışsam;

aslında diğer programlarda da sonsuz diye bir kavram yok. kullanıcı zaten sonsuzu kullanamıyor. sadece elindeki alan dolduramayacağı kadar fazla.

bunu da eğer projene zoom fonksiyonu eklersen elde edebilirsin. zoom ile çizdiğin grafiklerin boyutunu orantılı olarak değiştireceksin ve ortaya çıkan boş alanlara da yeni grafikler çizebileceksin.

Ya da buna ek olarak "el" yani paneli kaydırma fonsiyonu ekleyeceksin. aslında kayan panel değil de grafikler olacak tabiki. 

ama bence bu işlere hiç girme. sen makine mühendisliği okuyorsun. bilg. müh. değil. kendi işine odaklan. çünkü atalet momemnti hesaplama vs zaten kendi başına karmaşık olacak. basit ayrıntılara takılma. önce asıl işlemi bitir sonra devamını yaparsın. bu da benden küçük bir öneri

Atalet momentini hesaplatmak zor olmayacak.Problem sonsuz uzayı oluşturmada.30,46 gibimi bir uzunluk çizemiyorsun bu yüzden.

arbeit macht frei
Toplam Hit: 2109 Toplam Mesaj: 7