C# Arkadaş Sayı (Yardım)
-
ödevim var c# da iki tane sayı var x ve y die eğer x in çarpanları toplamı y ye ve y nin çarpanları toplamı x e eşitse bu sayılar arkadaş sayıdır örneğin 284 220 (tabiki kendine bölünmeleri hesaba katılmayacak).bide bu çarpanları iki tane listboxda göstercem butona tıklandıgında listboxlarda çarpanlar gözkcek ve arkadaş sayı mı değilmi ona bakılcak yazdıgım kod:
private void btnArkadas_Click(object sender, EventArgs e)
{
int toplamX = 0, toplamY = 0;
int sayiX = Convert.ToInt32(txtX.Text);
int sayiY = Convert.ToInt32(txtY.Text);
for (int i = 1; i <= sayiX / 2; i++) {
if (sayiX % i == 0)
{
toplamX += i;
lstX.Items.Add(i);
}
}
for (int i = 1; i <= sayiY / 2; i++)
{
if (sayiY % i == 0)
{
toplamY += i;
lstY.Items.Add(i);
}
}
if (toplamX == toplamY& toplamY==toplamX)
MessageBox.Show("Sayılar arkadaştır");
else
MessageBox.Show("Sayılar arkadaş değil");
}
-
yardım edebilcek yokmu ya:S
-
Hocam mantığın yanlış, al bak yazdım.
int birinciToplam = 0, ikinciToplam = 0, sayi1, sayi2; sayi1 = int.Parse(txtSayi1.Text); sayi2 = int.Parse(txtSayi2.Text); for (int i = 1; i <= sayi1; i++) { if (sayi1 % i == 0) birinciToplam += i; } for (int i = 1; i <= sayi2; i++) { if (sayi2 % i == 0) ikinciToplam += i; } if (birinciToplam == ikinciToplam) MessageBox.Show("eşit ve " + birinciToplam.ToString()); else MessageBox.Show("eşit değil! toplam1=" + birinciToplam.ToString() + ", toplam2=" + ikinciToplam.ToString()); -
wking bunu yazdı:
-----------------------------Hocam mantığın yanlış, al bak yazdım.
int birinciToplam = 0, ikinciToplam = 0, sayi1, sayi2; sayi1 = int.Parse(txtSayi1.Text); sayi2 = int.Parse(txtSayi2.Text); for (int i = 1; i <= sayi1; i++ if sayi1 % i == 0 birinciToplam += i; for int i = 1; i <= sayi2; i++ if sayi2 % i == 0 ikinciToplam += i; if birinciToplam == ikinciToplam Message.Show"eşit ve " + birinciToplam.To; else Message.Show"eşit değil! toplam1=" + birinciToplam.To + ", toplam2=" + ikinciToplam.To;
-----------------------------
Hocam bide benim konuya baksan ? http://www.tahribat.com/Forum-C-Algoritma-Ve-Simulated-Pointer-Fonksiyonunu-Soyleyebilirmsiniz-Odev-126899/ -
Mr_Dark bunu yazdı:
wking bunu yazdı:
Hocam mantığın yanlış, al bak yazdım.
int birinciToplam = 0, ikinciToplam = 0, sayi1, sayi2; sayi1 = int.Parse(txtSayi1.Text); sayi2 = int.Parse(txtSayi2.Text); for (int i = 1; i <= sayi1; i++ if sayi1 % i == 0 birinciToplam += i; for int i = 1; i <= sayi2; i++ if sayi2 % i == 0 ikinciToplam += i; if birinciToplam == ikinciToplam Message.Show"eşit ve " + birinciToplam.To; else Message.Show"eşit değil! toplam1=" + birinciToplam.To + ", toplam2=" + ikinciToplam.To;
Hocam bide benim konuya baksan ? http://www.tahribat.com/Forum-C-Algoritma-Ve-Simulated-Pointer-Fonksiyonunu-Soyleyebilirmsiniz-Odev-126899/
-----------------------------Hocam normalde hiç vaktim yok ama 2dk önce gördüm şu konuyu yemeğe gideceğim için bi şey yapmıyodum yardımcı olayım dedim, şimdi yemeğe gidiyorum. Geldiğimde bakarım eğer kısa bir şeyse yardımcı olmaya çalışırım.