C# Bilen Müridler
-
İyi geceler müridler.
C# ta henüz yeni sayılırım. Bi uygulama oluşturdum kafamda ve takıldığım birkaç nokta var.
Bunlardan birincisi: combobox'ta secilen bi degerin ikinci combobox'ta birinciye göre değişmesi(yani birinci comboboxta toyota seciyorsam ikinci comboboxta modeller gelicek corolla auris vs...)
ikinci takıldığım nokta: Ben seçtiğim Markanın modelini sql veritabanına eklerken seçilen değerin sayi karşılığını nasıl alabilirim.
yani toyotanın Marka_ID=1 ise ben bunu veritabanına kaydederken burdaki 1 i nasıl alırım.
bana bu konularda yardımcı olabilecek bir mürid(e) var mı?
burdan yapılacak gibi değilse pm den ulaşsa teamviewer ile yapsak çok makbule geçer
Hepinize teşekkür ederim şimdiden
-
enesshn18 bunu yazdı
İyi geceler müridler.
C# ta henüz yeni sayılırım. Bi uygulama oluşturdum kafamda ve takıldığım birkaç nokta var.
Bunlardan birincisi: combobox'ta secilen bi degerin ikinci combobox'ta birinciye göre değişmesi(yani birinci comboboxta toyota seciyorsam ikinci comboboxta modeller gelicek corolla auris vs...)
ikinci takıldığım nokta: Ben seçtiğim Markanın modelini sql veritabanına eklerken seçilen değerin sayi karşılığını nasıl alabilirim.
yani toyotanın Marka_ID=1 ise ben bunu veritabanına kaydederken burdaki 1 i nasıl alırım.
burdan yapılacak gibi değilse pm den ulaşsa teamviewer ile yapsak çok makbule geçer
combobox icin sanırım SelectedIndexChanged eventinda bşyler yapabilirsin mesela toyoto indexi 1 ise combobox2 de sole yap gibi umarım mantık olarak yardımcı olmusumdur database bilmiom :)
-
birinci sorunun örneği için aşağıdaki uygulamalara bakabilirsin
http://www.sinavevi.net/c-araba-kiralama-projesi/
http://www.gorselprogramlama.com/arac-parca-stok-takip-programi-otomasyonu-c/
mantıken şöyle oluyor, veritabanında iki tablon olsun, markalar ve modeller diye.. markaları normal oluştur, modellrde ise markaID diye bir field olması lazım, kullanıcı markayı seçtiğinde artık elinde markaID olacak ve o marka id ile sql sorgunu yapacaksın
select * from modeller where markaID="...."
bu da sana modelleri dönderecek ve dönen değeri 2. comboboxına verebilirsin.
2. soruna gelince, bunu da combobox un datasource una, sql inden dönen değeri veriyorsun ve sonra valuemember ve displaymember a atama yapıyorsun. mesela kullanıcının görmesini istediğin fieldi displaymember a (mesela isimler) atıyorsun, seçtiğindeki değeri almak için de valuemember a (mesela ID ler) atama yapıyorsun..
seçilenin id sini bulmak için de combobox.selectedvalue ile alabilirsin
-
enesshn18 bunu yazdı
İyi geceler müridler.
ikinci takıldığım nokta: Ben seçtiğim Markanın modelini sql veritabanına eklerken seçilen değerin sayi karşılığını nasıl alabilirim.Buna cevap olarak bir çok farklı yöntemle takla atabilirsin lakin Entity framework db ye kaydettiğin datanın Id sini döndürüyor sana aklında bulunsun..