C Biliyorum Nası C++A Gecicem
-
valla 4 aydır c ogreniorum baya da ogrendim gibime gelio yani stringinden arrayine pointerından structure ına kadar bicok seyi ogrendim ama simdi c++ gecmek lazım nası olucak bu is ? bu gecis icin bi dokuman varmı nette bulabiliceim yada kitap? simdi c++ kitabı alsam sıfırdan c++ ogreticek canımı sıkıcak. ha bide visual c++ kullanıorum bitane w32 application yapıyım dedim hani bakıyım neye benzio diye actım
vc++ 6 nın hello world applicationını hic bisey anlamadım bissuru bisey var nası bi seydir o ole yani c++ la w32 application yazmıcakmıyız naapmak lazm cozemedim
-
Kardeş dalga mı geçiyorsun yoksa kafamı buluyorsun anlamadım ????
4 ayda kabak bile yetişmez. Tahminimce sen bütün C#,j# falan 2 saatte .mına korsun gibi geliyor :)))))))
-
Hoja oncelikle Microsoft Visual C++ 6 yı aç (7 yani .NET versionu cok farklidir) yeni bi console application yarat. sonra programını yazmaya başla, C++ temel olarak C ile nerdeyse aynıdır ama tabi extra birsürü şey eklenmiştir. bunlardan biri class yapilaridir. scanf printf gibi komutlar yerine yerine cout, cin gibi komutlar gelmistir. (eskileri de calisir da kullanma)
biraz dos prorami yaz, az cok yeniliklere alisirsin.
MFC application (windows programi) yapim diosan windowsun temel calisma prensipleri hakkinda biraz bilgi edinmen gerekiyor windows messageler fln bunlari az cok bilmelisin
Yanniz arkadasa katiliorum 4 ayda kabak bile yetismiyor yetisse bile tatsiz olur heralde onun icin acele etme bu konularda
-
hmm anlasıldı peki c++ ne getiricek bana yani printf scanf yerine cout cin kullanınca yada stdio.h yerine iostream.h kullanınca neleri daha iyi yapıcam ?
bide c de yapabilmem gereken bi kac sey solerseniz onları yapmaya calısıcam en azından aptal saptal adam asmaca mastermind filan yapmam :D
bu arada adamasmacam cok guzel oldu ha :D :D
-
Bence cout,cin yerine sen yinede printf ve scanf'i kullanmaya devam et.
Zaten C++ üstadlarida printf ,scanf kullanmayi tavsiye ediyorlar.Program derlendigindeki zaten farki görürüsünüz.
-
c ile c++ arasında tek fark cin yerine scanf yada printf yerine cout kullanmak falan değildir.C++'da programlama mantığı farklıdır c++'da c'de olmayan nesen yönelimli programlama esastır yani.c de nasıl bir değişken tanımlayabiliyorsan c++'da da nesne tanımlayabilirsin fakat C++ daki nesne ile c deki structlar aynı şey değildir.benzer yanları vardır fakkat bir çokta farklı yani vardır.c'den c++ a geçmek için öncelikle nesne yönelimli programlama nedir onu ögrenmelisin.