C# Çekilen Veriyi Okuma Sorunu (.Txt)
-
selam arkadaslar..
suan kodlamakta oldugum bir programın bir parçasını hakkındaki sorun için yardımlarınızı bekliyorum..
yapmakta oldugum işlem txt uzantılı bir dosyadan çekilen verilerin satır satır okunup içinde kelimelerin aratılması ..
şöyle özetliyeyim..
Streamreader dosya = file.opentext("c:/deneme.txt");
string s = dosya.readline(); // burda satır satır okuttum dosyayı.
while(s!=null) /okuduğu satır boş değil ise
{
if(regex.match(s,"TAHRIBAT").successed)
{
Listbox1.items.add(s.substring(15,8).tostring());
}
}
suan kendı calıstıgım kodları yazamıcam cunku bayagı bır karısık.örnek olarak böyle bir dosya yazdım . aldıgı satır içerisinde tahribat kelimesi geçiyorsa listbox'a cümlenin o kelimesini ekleyen bir program . dosyayı çekme ve okumada hiçbir sorun yok ancak aradıgım harfi veya kelimeyi buldurmaya kalkınca sorun yasıyorum.baska bir şekilde kelime aratacagım fikri olan varsa paylaşıma açığım yani :)
sımdıden hersey için sağolun. Desteğinizi bekliyorum
-
bu mu karisik?
private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { foreach (string satir in System.IO.File.ReadAllLines(@"c:\dosya.txt")) { string[] kelimeler = satir.Split("\r\n\t ".ToCharArray(), StringSplitOptions.RemoveEmptyEntries); foreach (string kelime in kelimeler) { if (string.Equals(kelime, "aradiginkelime", StringComparison.CurrentCultureIgnoreCase)) { listBox1.Items.Add(satir); break; } } } } -
karısık olan bu değil hoLy calıstıgım dosya karısık . o yüzden orj. kodları yayınlamadım. faturalama ve barkod sistemiyle uğraştığım için kelimeler anlaşılmayı zorlaştırır açısından karışık dedim
-
yazdığın kod bnm işime yaramayacak cünkü tüm satırları okutmuşsun.bnm işime yarayacak olan satırları tek tek okutmak ve okuttuğu satır içinde arama yapmak . öteki türlü vakit kaybım cok fazla oluyor.kullandıgım tek dosyalar 7 8 milyon kullanıcılara varan dosyalar sende bilirsin ki bu iş biraz zaman alır . o yüzden tek tek okutup anında veriyle işlem yapmam gerekiyor
-
private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { string satir; while(dosya.readline()!=dosya.Length) { satir= dosya.readline() string[] kelimeler = satir.Split("\r\n\t ".ToCharArray(), StringSplitOptions.RemoveEmptyEntries); foreach (string kelime in kelimeler) { if (string.Equals(kelime, "aradiginkelime", StringComparison.CurrentCultureIgnoreCase)) { listBox1.Items.Add(satir); break; } } } } `