folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder C# Da Convert Hatası Sorunu

C# Da Convert Hatası Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CANN1
    CANN1's avatar
    Erkek
                double g,J,p;
                g = 1.44;
                p = Convert.ToDouble(textBox5.Text);
                J = g * p / 100;
                textBox13.Text = ceviri.ConvertToString(J).Remove(J.ToString().IndexOf(",")+3);
    gibi kodlarım var benim burda yaptırmak istediğim bir sayının yüzde 1.44 ünü aldırmak ancak normal sayılar dışında (0.90 - 0.60 ) gibi ondalıklı sayılar girmeye çalıştığımda aşağıdaki hatayı alıyorum ve ben virgülden sonra 2 karakter alsın diye remove u kullandım dediğim gibi normal sayılarda güzel çalışıyor ama ondalıklı sayılarda sorun var ki bunun sebebi ise tam sayıdan düşük değer girdiğim için.. 
    sorunum ise ben bunu nasıl çözerim veya bana yüzde hesaplatmayı anlatacak birisi varmı 
    bu programda parasal işlemler yapılıyor yani benim için sayının tam değeri ve virgülden sonra 2 basamağı önemli geri kalanını göstermesin...

Carpe Diem
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

Değişkeni decimal olarak tanımlasan?

arbeit macht frei
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Erkek
    şöyle yapabilirsin: bütün sayıların int olsun ve bunları 100 ile çarp işlemlerini yap en son gösterirken 100e böl double olarak göster. olur diye ümidediyorum denemedim çünkü

Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
Toplam Hit: 1073 Toplam Mesaj: 3