C# Da Htmlin İstediğim Kısmını Alacam
-
C# da yazdığım programda sadece html kodunun istediğim kısmını alacam onu nasıl yapabilirim.şu kod ile başlayıp şu kod ile bitende olur
-
bende onunla ilgilenmeştim ama üşengeçlik kötü bişi :S
:S
sanırım şunları kullnabilirsin
html kodunu bir texte al ..................<font>wert</font>.............. böle bişi diyelim
sonra
daha sonra
select ile teker tekeer bakarsın
<font> bulduğu yerde göndüyü kırarsın ve nerede gördüyse <font> atıyorum kodun 55 karakteri <font> başladığı yer bize <font> un bittiği yer lazım sonrasını alacaz (a olsun)
daha sonra aynı şekilde </font> aratırsın bulduğu anda dögüyü kırarsın atıyorum buradanda </font> başlağı yeri bulursun( b olsun)
daha sonra
burada aradığımız yazının uzunlu b-(a+6) neden .6 kısmına gelince <font> un başladığı yer a ise bittiği yer 6 karater fazlası
gene select kullanırsın select(a+6,b-(a+6)) a+6 dan itibaren b-(a+6) kadar seç olur
buradan
artık nere atıyacaksan
(html kolarını textbox1e attığını var sayıyorum ve sana lazım olanıda textbox2 alacağını düşünüyorum)
sonra işte textboxt2deki yan eşittir textbox1 deki seçili yazı
böle yapabilirsin :S ama uğraştıtır biraz :S
-
regular expresion (re) kütüphanesi yok mu?
-
http://www.mycsharpcorner.com//Post.aspx?postID=15
-
C# ile web siteleri için bot yazma için kullanabilir.
-
emin değilim ama kodun kaynağını açıp böleceğin yerleri split ile bölüp alabilirsin :S
mesela şu kod ile başlayıp şu kodla biten taraf diye belirtebilirsin.
ben listbox dan şu şekilde yazılanları ayırıp database ye aktarıyordum :
mamaID= Convert.ToInt32(listBox1.Items[i].ToString().Split('|')[0]);
mamaAdet=Convert.ToInt32(listBox1.Items[i].ToString().Split('|')[2]);belki bir fikir oluşmuştur kafanda =)