C# Da Raporlamadan Anlıyan (Crsytal Veya Fastreport) ?
-
Bir proje yazdım, herşeyi bitti sadece raporlama kısmı kaldı. İlk başta crsytal reportu araştırdım bütün gün uğraştım ama karışık geldi. Tasarımını felan yaptım ama datagridden veya databaseden(access) sorgulu bir şekilde verilerimi gönderemedim. Sonradan bir üstat fastreportu tavsiye etti onu kurcala dedi. O da nasıl olduysa projeye ekleyince hata vermeye başladı bende isyan bayrağını çektim :) Çok uğraştım ama olmadı anlıyan biri varsa bana direk datagriddeki kayıtları gönderebileceğim şekilde bir örnek yapabilir mi?
-
up,
Raporlama için crstal reporttan veya fastreporttan başka bir program ya da yöntem biliyorsanız onları da söyliyebilirsiniz...
-
Sorumun cevabı dataset kullanarak çözülüyor.. Kaba taslak anlatmaya çalışırsak. Projemize ilk iş olarak dataset ekliyoruz ve querymizde çekeceğimiz colon isimleri ile aynı olan bir tablo oluşturuyoz. crystal report documentte artık bu tablomuzu ekliyebiliriz.
projemize eklediğimiz datasetin nesnesini oluşturuyoruz. dataadapter ile oluşturduğumuz nesnenin tablosunu dolduruyoruz. gerisi datasoruclere veri göndermek oluyor.
Ayrıntılı olarak inceleme yapmak için aşağıda ki linke bakabilir
Yardımcıları için Mustafa Karakuş'a teşekkürler