C# Datetimepicker İstediğim Tarihi Seçme?
-
Merhaba,
datetimepickerde kullanıcıya sadece istediğim tarihi seçtirmek istiyorum mesela ayın 1,11,21 . günleri seçilebilir diğerleri seçilemez olsun baya baktım ama bişey bulamadım bilen var mı?
-
secilen tarihi javascript ile alirsin 1,11,21 degilse uyari verirsin bu gunleri secin diyebilirsin
-
override bunu yazdı
secilen tarihi javascript ile alirsin 1,11,21 degilse uyari verirsin bu gunleri secin diyebilirsin
javascript kullanmadan c# ile bi yolu yok mu?
-
c# ile hergune ulasabilecegini sanmiyorum . jquery ile soyle yapabilirsin datetimpicker html'e tablo olarak yaziliyor sonucta her gun ay bir td 'den ibaret. jquery ile td lere ayni class'ekletirsin , sonra butun td leri value'larina ulasirsin ,istedigin gunlerin disindaki display:none yaparsin degilse display:inherit dersin istedigin gunler gozukur sadece.
-
C# kısmında datetimepicker selectedindechanged veya selectedvaluechanged tarzında bir eventı varsa onun içinde kontrolünü yaptırtabilirsin.
-
DateTime EskiTarih; public Form1() { InitializeComponent(); EskiTarih= DateTime.Now; dateTimePicker1.CloseUp += new EventHandler(dateTimePicker1_CloseUp); } private void dateTimePicker1_CloseUp(object sender, EventArgs e) { if (dateTimePicker1.Value.Day == 1 || dateTimePicker1.Value.Day == 11 || dateTimePicker1.Value.Day ==21) { EskiTarih= dateTimePicker1.Value; } else { dateTimePicker1.Value = EskiTarih; } } -
unbalanced bunu yazdı
DateTime EskiTarih; public Form1() { InitializeComponent(); EskiTarih= DateTime.Now; dateTimePicker1.CloseUp += new EventHandler(dateTimePicker1_CloseUp); } private void dateTimePicker1_CloseUp(object sender, EventArgs e) { if (dateTimePicker1.Value.Day == 1 || dateTimePicker1.Value.Day == 11 || dateTimePicker1.Value.Day ==21) { EskiTarih= dateTimePicker1.Value; } else { dateTimePicker1.Value = EskiTarih; } }teşekkür ederim fakat benim istediğimde takvim açıldığında 1,11,21 in aktif diğerlerinin pasif gözükmesi ve ona göre seçim yapılabilmesi
-
datetimepicker in öyle bir özelliği yok, ya kendi user controlünü yazacaksın ya da hazır bir user control kullanacaksın. bahsettiğin tarzda devexpress de var. hatta renklendirme yapabilirsin.
burada tam olarak senin istediğin gibi ve burada da deneme sürümü var.
daha önce amerikada ki bazı kuaförler için bir program hazırlamıştım. orada farklı bir kontrol kullandım.

yanılmıyorsam http://www.codeproject.com/Articles/10840/Another-Month-Calendar buradaki kontrolü kullanmıştım. resim flan eklemeden bu şekilde oluşturulabilir esnek yapısı vardı
-
Haci
Ya
Subclass yapacan DateTimePicker'den
Ya
Override ile draw ederken dunlari kesecen
Ya da
Oturup bir tane ozel DateTime (User Control ) yazacan
Takilirsan at pm :)
-
teşekkürler bi bakayım