folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder C' De Ekranı Yenilemek Hakkında

C' De Ekranı Yenilemek Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar,

Elimde bir C programı var diyelim  ve Dos ortamında da bize küçük bir görsellik sunuyor. Diyelim ki sol üstün 9 satır aşağısında 12 satır sağ tarafındada TAHRIBAT yazıyor programda.Her saniye ben bu TAHRIBAT yazısının sırasıyla MICROSOFT ve GOOGLE olarak değişmesini istiyorum.

Diyeksiniz ki for döngüsüne usleep() ile sok ve system("cls") ile ekranı silip yenile yazıları, ama o şekilde istemiyorum çünkü ekranın sadece orasının değişmesineihtiyacım var, cls kullanmadan bunun bir yolu var mı biliyor musunuz ? Teşekkürler şimdiden 

http://yigitdemirag.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seretide
    seretide's avatar
    Erkek

gotoxy tarzı ekranın istediğin yerine yazdırabilen  komutlar var galiba ama dediğin gibide yapabilirsin ekranın diğer tarafındaki yazılarıda döngünün içinde tekrar tekrar yazdırabilirsin.Tam olarak ne yaptığını söylersen yardımcı olmaya çalışırım

Saçma
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guru
    guru's avatar
    Erkek

setconsolecursorposition fonksiyonuyla, cursorun pozisyonunu istedigin bi yere ayarlayip o sekilde yazma yapabilirsin.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms686025(v=vs.85).aspx

dahasi icin

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms682010(v=VS.85).aspx

..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

seretide bunu yazdı:
    -----------------------------

gotoxy tarzı ekranın istediğin yerine yazdırabilen  komutlar var galiba ama dediğin gibide yapabilirsin ekranın diğer tarafındaki yazılarıda döngünün içinde tekrar tekrar yazdırabilirsin.Tam olarak ne yaptığını söylersen yardımcı olmaya çalışırım

hocam bir oyun yazıyorum, ancak dediğim gibi oyun içinde çok fazla hareket eden şey olduğu için ve süreyi 1 saniyeden daha kısa yapmam gerektiği için ekranın tamamen silinip yeni yazıları tekrardan yazması farkediliyor.Benim istediğim herşey aynı yazılı dururken sadece belli birşeyleri yenileyip yazdırmak, umarım anlatabilmişimdir.

http://yigitdemirag.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

aynı yola çıkıyor yine ama, #include yaptiktan sonra sys'de("cls") kullan

seretide hocamın dediği gibi gotoxy e göre suraya bi baksan hocam. eleman oyuna göre yapmış ama yol yordam olması açısından 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seretide
    seretide's avatar
    Erkek

anubisx bunu yazdı:

seretide bunu yazdı:

hocam bir oyun yazıyorum, ancak dediğim gibi oyun içinde çok fazla hareket eden şey olduğu için ve süreyi 1 saniyeden daha kısa yapmam gerektiği için ekranın tamamen silinip yeni yazıları tekrardan yazması farkediliyor.Benim istediğim herşey aynı yazılı dururken sadece belli birşeyleri yenileyip yazdırmak, umarım anlatabilmişimdir.

zaten oyun için tüm verileri matris te felan tutman gerekicek  sen her frame de  herşeyi silip tüm matrisi değişkenleri baştan yazdırabilirsin

edit: pardon anlamamışım tam olarak.Sleep  süresini azaltabilirsin o zaman 50 60 felan deneme yanılma yoluyla bulursun

Saçma
Toplam Hit: 1053 Toplam Mesaj: 6