C# De Farklı Rakamlar(Yardım)
-
Arkadaşlar C# de bir buton düşünün bu butona her basılmasında farklı rakam cıkartsın istiyorum atıyorum
Buton 1 tık : 23123-4124124-412414
2.tık : 3246-234234-34-2356
bunun gibi birşey nasıl yapılır ve yapabilen arkadaş varsa mantıgıyla ve kaynak kodu ile birlikte bana ögretir mi şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin
-
Yapmak istediğin random sayı :) simdi su sekilde... Random sayiuret = new Random(); // rasgele sayı üret diyoruz burda int randomsayi = sayiuret.Next(1, 300); Label1.Text = Convert.ToString(randomsayi); Butonun click iventine bu sekilde dersen 1 den 300 e kadar her butona bastığında Projendeki Label a sayı üreticektir.. Umarım yapmak istediğin budur :) Herhangi bi sorun olrsa buraya yazabilirsin gene Yardimci olmaya çalisirm.. Ayrıca kusura bakma işyerinde TBT yasakli olduğu için düzgün giremiyorm :D çorba oldu konu biraz ama :P
-
Random SayiUretAk = new Random();
int bizimSayi = SayiUretAk.Next(--Buraya Aralık ---);
ile SayiUretAk yı tanımlıyorsun.
Sonra void Button1_click....
Bir de textbox lazım sana. Bu da textbox1 olsun.
Button1 click fonk. altında
Text1.text = bizimSayi.ToString()
Şeklinde yapıcaksın.
Ya da messagebox.show la halledebılırsın : )
-
Program bu :
-> http://rapidshare.com/files/114529015/rastgeleSayiUretTbt.rar
Boyut : 35 k
Fonksiyonun kodu da bu :
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
Random sayiUret = new Random();
int sayi = sayiUret.Next(1,30000);
textBox1.Text = ("Rastgele sayimiz : " + sayi);
}1 ile 30000 arasında ratgele sayı üretir butona her bastığında :) .net 2.0 ve üzerini gerektirir..
Ulen sanki dünyayı kurtardım :D
-
:D bende yukarkilerin aynisini yazmiştim ama :D bukadr düzenli olmadi :'( :D İşyerindeki TBT Yasağı Kaldırılsın istiyorum... Websense Aq ....
-
çok teşekkür ederim hepinize anladım şimdi daha iyi
-
tekrar sormak istiyorum peki hem sayı hem rakam istersem? 2si karışık 23491asdaseq124235 gibi her bastıgımda bu rakam ve sayı degişicek ayrıyetten exit butonu şöylemiydi
if (e.CloseReason.ToString() == "ApplicationExitCall")
{
e.Cancel = true;
}
else
{
e.Cancel = false;
} -
fivestar bunu yazdı:
-----------------------------tekrar sormak istiyorum peki hem sayı hem rakam istersem? 2si karışık 23491asdaseq124235 gibi her bastıgımda bu rakam ve sayı degişicek ayrıyetten exit butonu şöylemiydi
if (e.CloseReason.ToString() == "ApplicationExitCall")
{
e.Cancel = true;
}
else
{
e.Cancel = false;
}
-----------------------------Exit butonu:
button click vs...
This.Close();
Bu kadar basit.
Ayrıca istedigin sey için de:
if textbox1.text != ""
altına yeni fonksiyon.
Yani ilk button click in altında başka bir if ?
Anlatabılıyor muyum bılmıyorum...
Ayrıca farklı ıcın de, söyle yapabilirsin.
char bizimElemanlar
int bizimSayilar
vs.. vs..
Tanımlarsın aynı random koduyla random char uretirsin.
Sonra textbox1.text = bizimSayilar.ToString() + bizimElamanlar.ToString() olarak yaparsın...
-
ben şöyle bişey yapmıştım da içinden cıkamadım
private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { Random sayiUret = new Random(); char[] chars = new char[] { 'a','b','c','3','5','7' }; int sayi = sayiUret.Next(1,chars.Length); textBox1.Text = .... + chars[sayi]; }
bunun gibi ya aslında ben tam olarak şöyle birşey yapmak istiyorum buton a her basıldıgında benim istedigim harfrakam ı yazdırsın yani göstersin her butona basışta farklı cıksın istiyorum biraz araştırmayla az bucuk kendi bilgimlede bu üstteki gibi bişey yaptım peki bu yanlış mı?
-
fivestar bunu yazdı:
-----------------------------ben şöyle bişey yapmıştım da içinden cıkamadım
private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { Random sayiUret = new Random(); char[] chars = new char[] { 'a','b','c','3','5','7' }; int sayi = sayiUret.Next(1,chars.Length); textBox1.Text = .... + chars[sayi]; }
bunun gibi ya aslında ben tam olarak şöyle birşey yapmak istiyorum buton a her basıldıgında benim istedigim harfrakam ı yazdırsın yani göstersin her butona basışta farklı cıksın istiyorum biraz araştırmayla az bucuk kendi bilgimlede bu üstteki gibi bişey yaptım peki bu yanlış mı?
-----------------------------Çalışmayan birşey doğru olabilir mi ?
Ayrıca o koddaki .... nedir ?
Hem 1 den 6 ya kadar random sayı range ı belırtmışsın.
Ve bunu onceden tanımladıgın arrayden çekmişsin.
Yani bu kod ancak ve ancak "a b c 3 5 veya 7" cıktılarından birini verir.