C De Hesap Makinesi
-
Google de araştırdım c# da hesaplama kodları var .Şu an c# bilmiyorum c de bunun kodu var mı yazılabilir mi ?
-
yazilabilecek en kolay programlardan biri hesap makinesidir. ornekleri vardir internette
-
sanırım buldum: http://www.frmtr.com/c-ve-c/4072392-cde-hesap-makinesi-ornegi.html deneyeceğim.
çok dandik olmuş bir kaç yerdede hatası var ama mantık güzel :D adama hangi işlemi yaptıracağını felan soruyorsun :D neyse çeşitçeşit algoritma olur tabiki.
zeybekustasi tarafından 13/Eki/12 15:09 tarihinde düzenlenmiştir -
bizde 1. sınıfta yazmıştık işini görür
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <math.h>
int main(){ int x,y,op; while(1){ printf("Please input two integers:"); scanf("%d %d", &x, &y); printf("\nPlease choose the operation\n"); printf("ADDITION 1\n");
printf("SUBTRACTION 2\n"); printf("POWER 3\n"); printf("ABSOLUTE VALUES 4\n"); printf("SQUARE ROOT OF VALUES 6\n"); printf("EXIT\n"); scanf("%d", &op); switch(op){ case 1: printf("Result is:%d\n\n",x+y); break; case 2: printf("Result is:%d\n\n",x-y); break; case 3: printf("Result is:%d\n\n",pow(x,y)); break; case 4: printf("First:%d Second:%d\n\n", abs(x), abs(y)); break; case 6: printf("First:%d Second:%d\n\n", sqrt(x), sqrt(y)); break; case 7: exit(0); break; default: printf("Please enter a valid number\n\n"); } } return 0; }
Toplam Hit: 1029 Toplam Mesaj: 4