C Dilinde Bir Kalsör Nasıl Oluşturulur Ve Kullanılır?
-
ilk önce selamlar. ben c dilinde dosya işlemlerinden biraz anlıyorum ancak bir ödevim var ve bu ödevde dosyalarımı klasorler içine atmam fialn gerekiyor dolayısı ile yardıma ihtiyacım var.
bir directory nasıl oluşturulur?
oluşturulan directory asıl kullanılır, yani directory oluşturunca yapılan tüm işemler otomatik olrak o directorinin içinde mi yer alır.
bu directory nasıl kapatılır vs.vs. yani hiç bişey bilmiyorum bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum. teşekkürlerşimdiiden.
-
bekle
hoca niye bekle dedim rezerve ettim mekanı ayrıca voltaj düştü makine reset attı tam mesajı yazarkene çok üzüldüm.
Önce açıklama yapayım:
r= Bir dosyayı sırf okumak için aç
w= Yazma yapmak için bir dosya yarat
a= Bir dosyanın sonuna ekleme yapmak için aç yada yarat
r+=Bir dosyayı okuma ve yazma yapmak için aç
w+=Bir dosyada okuma ve yazmak için açma veya yaratma yap.Fakat ESKİ İÇERİK SİLİNİR.
Sana uygun bu olabilir:
a+= Bir dosyaya okuma veya yazma yapmak için aç yada yarat.Fakat ekleme dosyanın sonuna yapılır.
Komutlar ise: fwrite,fprintf,fclose ve fopen şeklindedir.
Yazma yapmak için bir dosya yaratma örneği:
cfPTR=fopen("kayitlar.dat","w");
scanf("%d");
fprintf(cfPtr,"%d\n"); dosyaya veri girer.Daha Fwrite ne onu okumadım.. :)
fclose bağlantıyı kapatır.
fclose(cfPtr); şeklinde..
-
bekliyom:D
-
güncelledim cevabımı...
-
am bunlar dosya, klasor değil ki?
-
pardon yanılşlıkla ole bişey yazdım lütfen küfür olarak algılamayınız. AMA demek istemiştim.
bana klasor lazım sizin örnekleriniz dosya işlemlerine dair komutlar.
-
dostum mesela c:\asd\fgd\ de selam adında bi klasörmü aççan
system("md c:\asd\fgd\selam\ ");
yazıyosun oluyo bitiyo...
tabi system() fonk. kullanman için stdlib.h ı eklemen lazım...
-
babacım ewet tam da onu istiyom da. diyelim oluşturdum o mereti. onun içini nasıl dolduurucam yarattığım dosyalar ile.
klasor nasıl boşalır silinir vs vs. bunları görebileceğim bir link bir kaynak veirsen çok sevinirim.
hatta yüz bulursam, .txt uzantılı dosyalar haricindeki dosya tipleri nasıl oluyor gibi sorular da sorarım. yani aynı işlemler mi yapılıyor gibi.