C Dilinde Readkey
-
arkadaşlar c programlama dilinde readkey tarzı bir komut var mıdır? varsa bir örnek ile anlatabilir misiniz? ayrıca bu readkey komutu readstring gibi bişey de olabilir mi? yani direk klavyeden string okumak gibi. 1 karakter değl de. yani printf,gets gibi okuma fonksiyonları kullanmadan. cevap alırsam sevinirim
-
scanf yada gets bu ikisi işine yarar
-
yanlış anladınız o şekilde değil enter tuşuna basmadan direkt olarak klavyeden basılan tuşu algılayan
-
int c;
c=getchar();
-
zirzop_ce bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşlar c programlama dilinde readkey tarzı bir komut var mıdır? varsa bir örnek ile anlatabilir misiniz? ayrıca bu readkey komutu readstring gibi bişey de olabilir mi? yani direk klavyeden string okumak gibi. 1 karakter değl de. yani printf,gets gibi okuma fonksiyonları kullanmadan. cevap alırsam sevinirim
-----------------------------#include <stdio.h> // Arkadas diceksinki niye 25 tane include ettin valla kullancagim fonksiyonun hangisinde oldugun unuttum senin istediginin ondan
#include <stdlib.h>
#include <string.h>
#include <conio.h>
#include <ctype.h>
int main()
{char x;
x=_getche();
printf("\n\n\n\n\a");
printf("%c",x);
system("PAUSE");
return 0;}
_getche(); daha klavyeden bastigin anda aliyor hic enter gerektirmiyor hangi kutuphanede unuttum :S
char x;
x=getch();
printf("%c",x); buda baska bir olay getch(); te klayyeden enter demen echodan alir fakat bunlar char aliyor kardesim.int alanlarini tam bilmiyorumama char alirsin :) string.h in icindeki atoi(x); yaparsin ascii to integer fonksiyonun acilmis hali...
_getche()
getch();getche();
bunlar istediklerin anladigim kadariyla fakat 3-5 tane daha vardi ama onlarida aratirsan bulursun ins
-
spark hocam adam diyor ki yazılacak haneyi istediğim kadar yapayım. getch() komutu tek bir haneyi algılıyor bildiğim kadarıyla :S ondan sustum ben..
bi yanlışım varsa affola çünkü bu boku benden daha iyi biliosun =)
bu arada getch() ve türevleri olan komutlar "conio.h" kütüphanesine bağlı..
-
attackatak bunu yazdı:
-----------------------------spark hocam adam diyor ki yazılacak haneyi istediğim kadar yapayım. getch() komutu tek bir haneyi algılıyor bildiğim kadarıyla :S ondan sustum ben..
bi yanlışım varsa affola çünkü bu boku benden daha iyi biliosun =)
bu arada getch() ve türevleri olan komutlar "conio.h" kütüphanesine bağlı..
-----------------------------anladim eyvallah senin dedigin gibiymis kardesim :) senden iyi bildigim filan yok lan abartma bende ogrenciyim basit yeni ogreniyoruz :)
arkadasin isteklerine soyle birsey uyar ozaman =>
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main(int argc,char* argv)
{
char x;
while( (x=getchar()) != EOF )
{
printf("%c\n",x);
}
system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;
}
bu olurmu kardesim ? mesel spark yazdigimda spark stringini tek tek char char aliyor sonra ekrana tek tek bastiriyor
istersen printf yerine bir char array acarsin onceden char ar[10] vs gibi sonra x le tek tek aldigin harfleri icine yerlestirirsin.
neyse umarim yardim ediyoruzdur :D
-
teşekkürler