C Dosyalama Odevi Yardim!
-
arkadaslar bnm yakin zamana bi dosyalama odevi hazirlamam gerek ama fazla bisi bilmiorum dosya da ad soyad dogum tarihi memlekt gibi bi kac sey bulunacak ekleme silme gibi fonksiyonlar olacak bir kac ornek alabilirsem ya buradan direk alcam ya da yazmama yardim edersiniz
-
hacı madem ödev bu.kendin bulup yapmanı tavsiye ederim şahsen.
-
http://www.tahribat.com/Forum-C-Odevi-Yardim-127575/1/#1458193
sniperscope bunu yazdı:
-----------------------------
Ya benim anlamadigim ogretmen kalkipta size "Hadi bana ATM sistemi yaz" demiyor.
O ogretmenin size sordugu sorularin cevabini mutlaka daha onceden gormus olmalisiniz.
Kendin oturup yazsan ve hocaya da ancak bu kadar yapabildim diyecek kadar cesaretin olsa eminim iyi not alirsin.
-----------------------------Veya "ben şunu şunu yaptım, şöyle şöyle bir sorunla karşılaştım. Ne yapabilirim" diye sorsa bir çok insan seve seve yardımcı olur.
Öğretmenine tam bir ödev sunar böylece. Tam bir ödev sunmak ne kadar önemli olsa da burada amaç, en azından olması gereken, bu işi yapmayı öğrenmektir.
Değil mi ?
-
yha sizde haklısınız bunları söylemekte ama bu ödev %20 gibi büyük bi değer etkilio ve bnde okula 8 hafta geç başladım muaf da tutmadı yoksa siz haklısınız
-
#include <iostream> #include <stdio.h> #include <conio.h> #include <string.h> using namespace std; void DosyayaYaz(FILE *FP,const char *arguman1,const char *arguman2,const char *arguman3) { fprintf(FP,"%s %s %s\n",arguman1,arguman2,arguman3); } void DosyaOku(FILE *FP) { char arguman1[30],arguman2[30],arguman3[30]; fscanf(FP,"%s %s %s\n",arguman1,arguman2,arguman3); cout << arguman1 << " "<< arguman2 << " "<< arguman3 << endl; } FILE* DosyaAc(const char* dosyayolu) { FILE *DosyaG=NULL; DosyaG=fopen(dosyayolu,"r+"); if(DosyaG==NULL) { cout << "\nDosya acilamadi! Dosya Yok! Dosya olusturulacak..."; fclose(DosyaG); if((DosyaG=fopen(dosyayolu,"w"))==NULL) { cout << "\nTBT li kardes dosyayi harbiden acamiyorum yazma izinlerini kontrol et!!"; fclose(DosyaG); } } return DosyaG; } int main() { FILE *DosyaG=NULL; DosyaG=DosyaAc("c:\\deneme.txt"); if(DosyaG!=NULL) { DosyayaYaz(DosyaG,"Isim","Soyad","Numara"); fclose(DosyaG); } DosyaG=DosyaAc("c:\\deneme.txt"); if(DosyaG!=NULL) { DosyaOku(DosyaG); fclose(DosyaG); } getch(); } -
Senin icin en basit fonksiyonlari ve istedigin gibi yazdim gelistirmek ve odevini bitirmek sana kalmis ;)
Bana yarari olacagini bilsem komple yapardimda ödevini bana faydasi yok. Biraz çabalarsan eminim yaparsın.
Kolay Gelsin.
-
DrKill bunu yazdı:
-----------------------------Senin icin en basit fonksiyonlari ve istedigin gibi yazdim gelistirmek ve odevini bitirmek sana kalmis ;)
Bana yarari olacagini bilsem komple yapardimda ödevini bana faydasi yok. Biraz çabalarsan eminim yaparsın.
Kolay Gelsin.
-----------------------------
bnde bunu istiyodm hocam saol fazla bişi deil yani sadece biraz yol göstermek az deil 8 hafta