C# Farklı Formlardaki Kontroller
-
slm. sorunum şudur ki:
bi tane form um var. bu from da "sil" butonuna tıklandığında yeni ve ufak bir form geliyor orda iki radiobutton var (evet/hayır) bi de "tamam" tuşu var :)
ben açılan küçük formdaki radiobutton kontrollerinin checked olup olmadığını form1 de nasıl kontrol edecem?
fikri olan varmıdır?
-
bu kontroller formda varsayılan olarak private'tır onlar için property yazarsan alabilirsin msdn'den biraz araştır bulursun.....hazır kod yazmak istemiyorumda
-
onlara confirmation dialog deniyor google da arat. bulursun tonla kod. ekstra form yazmana gerek yok
-
sandman demek istediğin "private void" yazan kısmı mı değiştirmem?
-
tagextin dedigi yöntemi yaparsan daha çabuk bitirirsin ama benim dedigim daha genel birşey şimdi public yapman sorununu çözmez birde veriyi taşıyıp işlicek(artık nasıl anlatsam) bir class yazman lazım
http://www.c-sharpcorner.com/UploadFile/rajeshvs/PropertiesInCS11122005001040AM/PropertiesInCS.aspx
güzel bir makale sana yardımcı olur....hayatım get-set die az geçmedi :S
bu makale consol için yazılmış ama az çok sana bir başlangıc olur.....
-
eyw beyler saolun.
sandman public yapıp çözdüm ama veri taşımak yerine biraz çakallık yaptım :)
-
"bi tane form um var. bu from da "sil" butonuna tıklandığında yeni ve ufak bir form geliyor orda iki radiobutton var (evet/hayır) bi de "tamam" tuşu var :)"
bu şekil yapana kdr yeni form açtırma diologresult ile al verileri ;)
radiobuton yok yeni forum yok ;) istersen yardımcı olurum biliyosanda diologresult kullan
-
Abi ne var bunda ?
if radiobutton1.checked=true;
....
if radiobutton2.checked = true;
else...
vs...
vs...
-
network bunu yazdı:
-----------------------------"bi tane form um var. bu from da "sil" butonuna tıklandığında yeni ve ufak bir form geliyor orda iki radiobutton var (evet/hayır) bi de "tamam" tuşu var :)"
bu şekil yapana kdr yeni form açtırma diologresult ile al verileri ;)
radiobuton yok yeni forum yok ;) istersen yardımcı olurum biliyosanda diologresult kullan
-----------------------------DialogResult sonuc = MessageBox.Show("Silmek İstediğine Eminmisin", "Onay", MessageBoxButtons.YesNo);
sonrada alırsın evet/hayır ın cevabını yes no olarak ifli cümle ile kullanırsın yapacağın işleri yaptırırsın ..
yeni form açmana radiobuton kullanmana hiç gerek yok bence ..
if (sonuc == DialogResult.Yes){
....
}