folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder C Filtre Uygulamak

C Filtre Uygulamak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek

Herkese merhaba,

Şöyle bir programım var: Kullanıcıların daha önceden girilmiş  "bildiği diller,iş deneyimleri, öğrenim durumları" gibi bilgileri mevcut. Ben programda mesela hiç iş deneyimi olmayan kişileri listelemem gerekiyor. Bu aşamada problem yok ancak çoklu halde nasıl yaparım 
    bir yöntem bulamadım. Mesela hem İngilizce bilen hem de deneyimsiz olan kişileri listeleyen veya o an ki uygulanılması istenilen birden fazla filtreye göre  nasıl bir arama yapabilirim var mı bir fikriniz? 

İlgilenen arkadaşlara teşekkürler...

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek

Hocam kullandığın veri yapilari v.b. hakkinda bilgi olmadan bu soruya nasil bir cevap vermemizi bekliyorsun? "If kullanarak yap" gibi mi?

Biraz daha somutlaştır ne soruyorsan derim.

The king is bleeding.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek

Hocam sadece nasıl yapılabileceği hakkında bir fikir sahibi olmamın yeterli olacağını düşündüğüm için pek detaya girmedim.  Hatta C bilmeye dahi gerek yok diyebiliriz.

Kullanıcıların bilgileri ağaç yapısında saklı, mesela isime göre yerleştirilmiş durumda. Her düğümde adres bilgisi okul bilgisi iş bilgisi gibi bilgiler saklı. Mesela iş deneyimi olmayan kullanıcılara bakarken her düğümü geziyor, iş kısmı boşsa geri döndürüyor. Ancak ikinci, üçüncü, dördüncü filtreyi uygulamayı kuramadım. Sorum çoklu filtrelemeyi nasıl yapabilirim bu aslında.

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackseaboy28
    blackseaboy28's avatar
    Erkek

bana mı basit geldi bilmiyorum ama and koy hocam.

if((is ==bos) && (dil == bos)){

bla bla;

}

Mobil uygulama geliştirilir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek
    rajooonn bunu yazdı

Hocam sadece nasıl yapılabileceği hakkında bir fikir sahibi olmamın yeterli olacağını düşündüğüm için pek detaya girmedim.  Hatta C bilmeye dahi gerek yok diyebiliriz.

Kullanıcıların bilgileri ağaç yapısında saklı, mesela isime göre yerleştirilmiş durumda. Her düğümde adres bilgisi okul bilgisi iş bilgisi gibi bilgiler saklı. Mesela iş deneyimi olmayan kullanıcılara bakarken her düğümü geziyor, iş kısmı boşsa geri döndürüyor. Ancak ikinci, üçüncü, dördüncü filtreyi uygulamayı kuramadım. Sorum çoklu filtrelemeyi nasıl yapabilirim bu aslında.

Geri döndürüyordan kastın nedir? O kısmı anlayamadım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

cift katmanli bir array olusturup null islemine tabi tutabilirsin.Bu array degerlerine ise pointer ile erisirsin eger ''null'' ise sunu, bunu yap denilebilir.

https://t.me/pump_upp
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S2kucuk
    S2kucuk's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Raw datayı (nodeları) teker teker filtre fonksiyonlarından geçir. Filtre dediğin fonksiyonların hepsi AND ile bağlıysa problemin çok kolay aslında.

200 tane sayılardan oluşan node var elinde (raw data)

50den küçük olanlar fonksiyonu -> 50 adet raw data kaldı

10dan büyük olanlar fonksiyonu -> 40 adet raw data kaldı

25ten büyük olanlar fonksiyonu -> 25 adet raw data kaldı

Ağacı tekrar oluştur. Tadaaaa filtrelenmiş ağaç. Burda filtre koşullarının tamamı birbirine and ile bağlanarak oluştu. OR ile bağlamak istiyorsan treeyi duplike edip raw data haline getirdikten sonra fonksiyonları teker teker uygulamaya devam edip farklı sonuçlara ulaşabilirsin. 

Edit: Tree structurenı kullanarak O(n) den daha hızlı çalışsın istiyorsan başka alternatif üretebiliriz.

S2kucuk tarafından 03/Oca/16 11:15 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 2391 Toplam Mesaj: 7
c filter