folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder C Hakkında Bir Sorun

C Hakkında Bir Sorun

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madcrazy
    Madcrazy's avatar
    Erkek

merhabalar, daha öncede bi konu açmıştım cevabımı aldım orada şimdi yeni bi sorunla başınızı ağrıtacağım :D

üni için daha başlamadan c öğrenmek istiyorum elimde bi kitap var. programlama tecrubem var şöyle kabaca baktığımda karmaşık gelen kısımlar şunlar öğrenmek istediğim şu

char, int short long float double bunların neler olduğunu karmaşık anlatıyor bunlar + birde bunların hangi değerler alabileceğini anlatıyor örnek -32768 32767 arasında değer alabileceği gibi.

bana bu bilgilerde lazımmı bana asıl gerekli olan kısım neresidir ?

bilgisayar mühendisliği için sormuyorum benim deli gibi programlama öğrenmem lazım bu açıdan yorumlarsanız sevinirim.

teşekkürler

Hardcore Gamer - Android Game Developer
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

o dedigin veri türleridir. Değişken veya sabitlerin türüdür. o değerleri tam oalrak bilmene gerek yok fakat yapıcagın programların performansı açısından genel olarak bu bilgiye hakim olman lazım. yoksa boşuna alandan ve performanstan taviz vermek zorunda kalırsın.örnegin basit bir kaç haneden oluşan işlemler için int dışında bir veritürü kullanman long vs.. saçma olur çünkü long daha büyük veriler tutmak için yapılmaıştır. veya long türüne uygun işlemleri int veri türündeki değişkenlere sığdıramazsın hata verir veya belirli bi kısmını sadece içinde barındırır buda veri kaybına yol açar. yani bir iki nüansı var onun haricinde tam ssayı olarak bilmen gerekmiyor

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Şöyle düşün bir program yaptın datalar var diyelim bu dataların sayısı integer ın alabileceği değerden büyük o zaman double kullanman gerekir aynı şekilde diyelim diğer datalarında şehirler onlar içinde integer kullanırsın gibi gibi yani ne için kullanacağına bağlı ona göre kullanırsın

Si vis pacem para bellum.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bu söylediklerin temel veri tipleri. onlar karmasık geldiyse ilerisinde ne yapacaksın ?

hangi degerleri alacagını biraz arastırırsan basitce bulabilirsin. bildigim kadarıyla c# veri tiplerinin alacagı deger aralıgından farkı yok.

tabi bu deger aralıklarını illa bilmen gerekmiyor. sadece programın performansı acısından gereksiz veri tipini kullanmamalısın.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madcrazy
    Madcrazy's avatar
    Erkek

Andrei bunu yazdı:
    -----------------------------

bu söylediklerin temel veri tipleri. onlar karmasık geldiyse ilerisinde ne yapacaksın ?

hangi degerleri alacagını biraz asartırırsan basitce görebilirsin. bildigim kadarıyla c# verip tiplerinin alacagı deger aralıgından farkı yok.

tabi bu deger aralıklarını illa bilmen gerekmiyor. sadece programın performansı acısından gereksiz veri tipini kullanmamalısın.

karmaşık gelmedi hocam yanlış ifade etmişim kendimi karmaşık gelsede benim yapamayacağım hiçbişey yok buna inanıyorum :) demek istediğim asıl kilit nokta neresi nereyi kapmam gerekiyor tam.

değerli bilgileriniz için teşekkürler :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Madcrazy bunu yazdı:

Andrei bunu yazdı:

hangi degerleri alacagını biraz asartırırsan basitce görebilirsin. bildigim kadarıyla c# verip tiplerinin alacagı deger aralıgından farkı yok.

karmaşık gelmedi hocam yanlış ifade etmişim kendimi karmaşık gelsede benim yapamayacağım hiçbişey yok buna inanıyorum :) demek istediğim asıl kilit nokta neresi nereyi kapmam gerekiyor tam.

Hocam şimdi mesele bir değişkene sayı atarken integer olarak atarsan o değişken integerin alabileceği değerler içinde bir değer almak zorunda yoksa program hata verir.

Diğer değişkenlerin de belli bir sınırı vardır.Bunların böyle tanımlanmasının nedeni ise her değişken hafızada bir yer kaplar sen mesela 100 lük sistemde not hesaplama falan yapacaksan gidip short int yerine long int kullanırsan hafızada boşu boşuna yer kaplamış olursun bu da programın boşu boşuna şişmesi ve daha fazla kaynak kullanması demek.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madcrazy
    Madcrazy's avatar
    Erkek

torpedo_XL bunu yazdı:

Madcrazy bunu yazdı:

Andrei bunu yazdı:

Hocam şimdi mesele bir değişkene sayı atarken integer olarak atarsan o değişken integerin alabileceği değerler içinde bir değer almak zorunda yoksa program hata verir.

Diğer değişkenlerin de belli bir sınırı vardır.Bunların böyle tanımlanmasının nedeni ise her değişken hafızada bir yer kaplar sen mesela 100 lük sistemde not hesaplama falan yapacaksan gidip short int yerine long int kullanırsan hafızada boşu boşuna yer kaplamış olursun bu da programın boşu boşuna şişmesi ve daha fazla kaynak kullanması demek.

tamamen anladım hocam çok teşekkürler :)

Toplam Hit: 1174 Toplam Mesaj: 7