folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder C# İle Elektrik Tüketimini Ölçen Uygulama Yarışması (Ödüllü)

C# İle Elektrik Tüketimini Ölçen Uygulama Yarışması (Ödüllü)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Erkek

Genel Bilgilendirme

Kuveyt Türk, uygulama geliştiricileri PC’lerde elektrik tüketim tespiti için uygulama geliştirmeye çağırıyor ve şirket içersindeki her pc’nin enerji tüketimini dakika bazında ölçeçek ve kayıt altına alacak bir uygulama geliştirmenizi istiyor.

Ne Arıyoruz ?

Şirket içerisindeki makinelerde maksimum seviyede elektrik tüketimi kontrolü sağlamak amacıyla makinelerin ne kadar elektrik enerjisi harcadığını  dakika bazında ölçen ve text dosyası olarak kaydeden bir uygulama geliştirmenizi istiyoruz.

Geliştirdiğiniz uygulamalar verilerin doğruluk payı ve  uygulamanın sürekliliğine göre uzman yazılımcıları tarafından teste tabi tutularak değerlendirilecektir.

Gerekli olan tüm dosyaları tek .ZIP dosyası halinde yükleyiniz.

Kısıtlar ve Kriterler

• Programlama dili C# olmalıdır,
    • Uygulama tek bir admin tarafından yönetilmelidir,
    • Elektrik Tüketimi ölçümü dakika bazında olmalıdır,
    • Uygulama tüm bilgisayarlara yükleneceği düşünülerek geliştirilmelidir,
    • Elektrik tüketimi hesaplanırken PC adının da okunması gerekmektedir,
    • Elektrik tüketimi gerçek zamanlı veriler kullanılarak hesaplanmalıdır,
    • Uygulama ölçülen verileri otomatik text dosyası olarak kaydetmelidir.

Lütfen uygulamalarınızı yukarıdaki kısıt ve kriterleri göz önünde bulundurarak hazırlayın. Bu kapsam dışındaki uygulamalar değerlendirmeye alınmayacaktır. Olası sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Adres: http://www.acikinovasyon.com/cagri/122/kuveyt-turk-icin-elektrik-tuketim-tesbiti-uygulamasi-gelistirmeye-var-misin

Ödül: 40gr. Altın (4 milyar felan ediyor)

Bitiş süresi: 15.11.2011

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Her yerde sensör yok, örneğin pcnin en fazla enerji harcayan birimi monitör, vga kablosundan kac watt cektiğinin werisini alamazsın :)

İşin diğer tarafından, powerın içersinde kaybolan iç dirençten kaynaklı değişimleride algılayamazsın...

Ancak her prize bi avometre bağlayıp öyle tespit etmek lazım diye düşünüyorum :/

Zihni sinirin teki atmış olmasın projeyi ortaya?

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

Her yerde sensör yok, örneğin pcnin en fazla enerji harcayan birimi monitör, vga kablosundan kac watt cektiğinin werisini alamazsın :)

İşin diğer tarafından, powerın içersinde kaybolan iç dirençten kaynaklı değişimleride algılayamazsın...

Ancak her prize bi avometre bağlayıp öyle tespit etmek lazım diye düşünüyorum :/

Zihni sinirin teki atmış olmasın projeyi ortaya?

-----------------------------

16 tane çözüm sunulmuş 6 sı kabul edilmiş

Çözümünüzün Başlığı

Çözümünüzün Açıklaması

Uygulama için zip dosyası istiyolar

Projeyi kim atmış bilmiyorum artık :)
Toplam Hit: 1061 Toplam Mesaj: 3