C# İle Hosttaki Veritabanına Erişim
-
Arkadaşlar iyi günler,
C# ile kendi sitemdeki veritabanına erişim sağlayabilceğim bir program yazabilirmyim acaba. Masaüstünden admin paneline gerek olmadığından bloguma yazı yazıp düzenlemek istiyorum acaba nasıl yaparım?
Lakin hostun verdiği sql veritabanı ile uğraşmadan istiyorum. App_Data klasöründeki access veritabanına bağlanmak istiyorum.
Sorunumu açıklayabildim sanırsam.
Şimdiden teşekkürler...
-
Daha önce hiç denemedim ama bi web service yazarak yapabilirsin gibime geliyor
-
SinusX bunu yazdı
Daha önce hiç denemedim ama bi web service yazarak yapabilirsin gibime geliyor
http://www.csharpnedir.com/articles/read/?id=49 burdaki makaleyi okudum ama bir şey anladım dersem yalan demiş olurum
-
hostun sql i ne çok rahat olur access e ise olabilir ama nasıl denemek lazım.
-
NuLL29 bunu yazdı
hostun sql i ne çok rahat olur access e ise olabilir ama nasıl denemek lazım.
bağlantı cümlesi nasıl olacak server.mappath eklicemmi eklemicemmi bir örnek lazım bana
-
Lokaldeki bir db ye veri yazıp silebiliyormusun? Eğer evet ise istediğini zaten yapabiliyorsun demektir.
Connection string içine serverdaki dbnin bilgilerini yazman yeterli.
-
trampfd bunu yazdı
Lokaldeki bir db ye veri yazıp silebiliyormusun? Eğer evet ise istediğini zaten yapabiliyorsun demektir.
trampfd bunu yazdıLokaldeki bir db ye veri yazıp silebiliyormusun? Eğer evet ise istediğini zaten yapabiliyorsun demektir.
Saolasın sanırsam bağlantı koduda bu;
Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;
Data Source=\\serverName\shareName\folder\myDatabase.mdb;User Id=admin;Password=;Denemedim telden giriyorum evde dener sonucunu yazarım arkadaşlar.
-
umarım yanlış anlamamışımdır hocam. Şimdi senin elinde access bir veritabanı var ve sen buna remote connection yapmak istiyorsun?
http://www.tahribat.com/Forum-C-Ftp-Uzerindeki-Accdbe-Baglanti-157550/
bu konumu inceleyebilirsin. Lakin yapmak istediğin şey mümkün değil.