folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder C İle İlgli Bir Kaç Soru

C İle İlgli Bir Kaç Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

programı yazarken

main()

void main()

main (void)

gibi başlayabiliyoruz diye biliyorum.. yani tam bilmiyorum hangisinde neyle başlayacağımız ayrımını nasıl neye göre yapıyoruz. Ben genelde main() { yapıp kodlamaya başlıyorum.

ikinci olarakta

int*float türü neye karşılık geliyor

örneğin ben int a  ; float b;

c=a*b;

dersem burda c yi hangi türden tanımlamam lazım. int mı float mı yoksa farklı bir tür mü? ya da tür belirtmek yerine pointer kullanabilir miyim?

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seretide
    seretide's avatar
    Erkek

main()  int main() main(void) hepsini kullanabilirsin parantez içindeki void değer almıcak manasına geliyo başa int koyarsanda int değer döndürücek demek.

int*float gibi farklı türleri birbiriyle çarptığın zaman her zaman daha büyük olana çevrilir yani int floata çevrilir.

c değişkenini int de yapabilirsin floatta int yaparsan küsürat kısmını kendi atar.Pointer tanımlamak içinde zaten türünü bilmen lazım

Saçma
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek

1. Herhangi biriyle başalyabilirsin, 3 üde void main() dir orda yazdıklarnın zaten hepsi ayni şeydir yani.. Derleyici kabul ettigi sürece sorun yok.

2. int*float türü float a karşilik gelir, çünkü kapasitesi int den yüksektir.

The king is bleeding.
Toplam Hit: 1132 Toplam Mesaj: 3