folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder C# İle Mırc Benzeri Char Programı

C# İle Mırc Benzeri Char Programı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    C# ile mIRC benzeri IRC serverlarına bağlanan bir program yazmak istiyorum ancak hiçbir örnek bulamadım.Bu konuda örnek uygulaması elinde olan varsa yada yapımı konusunda bilgisi olup ta paylaşan olursa sevinirim.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Eğer insancıklar komple bir sistemi örnek olarak verselerde ne olurdu bilemem heralde piyasada

1000 tane irc bağlantı programı olurdu.

Önce yazmak istediğin benzer IRC programını iyice tanımalısın.Bilmediğin hiçbir noktası kalmamalı

sonrada programlama dilini tanımalısın.Kısacası sana uygun bir iş değil gibi gözüküyor. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    eğer amacın gerçekten buysa işin zor dostum. o tür programları iyice tanıman öğrenmen mantığını çözmen lazım

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Avukat
    haybeci
    haybeci's avatar
    Erkek
    hacı tüm iş evrensoftta bitiyor.Veriyorsun parayı kuruyorsun...

Dünyada kendi işkence örneklerini sergilememiş ulus ve dönem hemen hemen hiç olmamıştır. Ancak ne insanlar değişmişlerdir ne de olaylar ve sonuçları.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    ir2 nin madalyalarından birinde tbtnin irc sunucusunu kurdu yazıyodu bulabilirsen ona sor derim dostum. msnide ir2@ir2.orgmu öle bişeydi sanırsam

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

TahribaT'ın ircsine noldu ?

edüt: cok mal bi soru oldu ama :) 

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Öncelikle mod'lardan mal gibi [b]char[/b] yazdığım [b]chat[/b] kelimesini düzeltmelerini rica ediyorum.

Ardından; VB ve C ile bazı kişiler kendi chat programlarını geliştirebiliyorlar 1-2 sitede görmüştüm addon'ları filan direk exe'ye gömmeli görüntüsünde istenilen değişiklikler yapılarak sattıklarını gördüm.Google'de araştırdığımda C# ve mIRC ile alakalı, ilişkili bir konu çıkmadı.mIRC programıda bir nevi client görevinde.IRC serveri ile arasında bir veri bağlantısı kurup daha sonra köprü üzerinden haberleşiyor.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    network
    network's avatar
    Erkek

Merhaba ;

istediğin basit anlamda nitenlendirecek olursak Bir chat programı tasarımı ve ex özellikleri ile IRC ye benzetebilirsiniz ..

C# ta bunu kolaylıkla yazabilirsin Client-Server taraflı bir sistem kullanacağın en önemli nesnede MessageQuing .. Elimde örnek kod malesef yok ama 2. bir tavsiyem codeprojects.com sitesinde gezinmen sna faydalı olabilecek fikirler ve örnekler sunacaktır..

I Love Software , Software is a life...
Toplam Hit: 2869 Toplam Mesaj: 8