C# İle Mırc Benzeri Char Programı
-
C# ile mIRC benzeri IRC serverlarına bağlanan bir program yazmak istiyorum ancak hiçbir örnek bulamadım.Bu konuda örnek uygulaması elinde olan varsa yada yapımı konusunda bilgisi olup ta paylaşan olursa sevinirim.
-
Eğer insancıklar komple bir sistemi örnek olarak verselerde ne olurdu bilemem heralde piyasada
1000 tane irc bağlantı programı olurdu.
Önce yazmak istediğin benzer IRC programını iyice tanımalısın.Bilmediğin hiçbir noktası kalmamalı
sonrada programlama dilini tanımalısın.Kısacası sana uygun bir iş değil gibi gözüküyor.
-
eğer amacın gerçekten buysa işin zor dostum. o tür programları iyice tanıman öğrenmen mantığını çözmen lazım
-
hacı tüm iş evrensoftta bitiyor.Veriyorsun parayı kuruyorsun...
-
ir2 nin madalyalarından birinde tbtnin irc sunucusunu kurdu yazıyodu bulabilirsen ona sor derim dostum. msnide ir2@ir2.orgmu öle bişeydi sanırsam
-
TahribaT'ın ircsine noldu ?
edüt: cok mal bi soru oldu ama :)
-
Öncelikle mod'lardan mal gibi [b]char[/b] yazdığım [b]chat[/b] kelimesini düzeltmelerini rica ediyorum.
Ardından; VB ve C ile bazı kişiler kendi chat programlarını geliştirebiliyorlar 1-2 sitede görmüştüm addon'ları filan direk exe'ye gömmeli görüntüsünde istenilen değişiklikler yapılarak sattıklarını gördüm.Google'de araştırdığımda C# ve mIRC ile alakalı, ilişkili bir konu çıkmadı.mIRC programıda bir nevi client görevinde.IRC serveri ile arasında bir veri bağlantısı kurup daha sonra köprü üzerinden haberleşiyor.
-
Merhaba ;
istediğin basit anlamda nitenlendirecek olursak Bir chat programı tasarımı ve ex özellikleri ile IRC ye benzetebilirsiniz ..
C# ta bunu kolaylıkla yazabilirsin Client-Server taraflı bir sistem kullanacağın en önemli nesnede MessageQuing .. Elimde örnek kod malesef yok ama 2. bir tavsiyem codeprojects.com sitesinde gezinmen sna faydalı olabilecek fikirler ve örnekler sunacaktır..