folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder C# İle Online Veritabanı Seçimi? (Linux Hosting)



C# İle Online Veritabanı Seçimi? (Linux Hosting)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    C# ile online veritabanı kullanan bir program yazmak istiyorum. Şuan ni.com.tr'den resellerim var ayrıca bi tane de vps'm var.
    Hosting yetkilileri mysql remote connection'a izin vermediklerini ve güvenlik sebebiyle hiçbir zaman izin vermeyeceklerini söylediler.

    Linux hosting'de mssql filan kullanabilir miyim?
    Mysql harici linux hosting'de sorunsuzca kullanabileceğim veritabanı var mıdır?
    illa başka yerden hosting mi almam gerekir?

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ağustos/2007
    Erkek

    hocam php biliyorsan kendi db wrapperini yazabilir, onun üzerinden çalışabilirsin.ama işi çok uzatmış olursun. başka bir firmaya bakmanı öneririm.

    ve sunucu sende değilse hiçbişey kuramazsın

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    linuxa  mssql kuramazsın, (wine gibi araçlarla kurulsa da vermsiz ve mantıksız olur), ve evet genelde izin vermezler bu tarz db hareketlerine, linuxa uygun bir şey de yapsan bu böyledir. Ancak bir servis yazabilirsin (wcf ile ya da web servis kavramına bak) ya da emin olmamakla birlikte no sql e bakabilirsin ancak çalışıp çalışmayacağı konusunda fikrim yok (http://nosql-database.org/ )

     

    edit: wcf demişim hocam pardon bu olmayacak, aklım nedense windowsa kaymış orda, ancak web servis kullanabilirsin

    unbalanced tarafından 18/Nis/13 00:20 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ercan
    Ercan's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2008
    Erkek

    natro'da hesabım var, çok önemli değilse bir veri tabanı oluşturup veriyim (illerde senin açından sorun çıkmaması bakımından, hesabım kapanır felan vs)

    mssql veri tabanı 50 mb la sınırlı mysql de sınır nedir bilmiyorum ama sorun oluşturmaz muhtamelen


    IF YOU ARE NOT TİRED, YOU ARE NOT DOING IT RIGHT
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2012
    Erkek

    En kolayı, unbalanced Hocamın da dediği gibi, web api daha iyisi rest servis yazmak.

    İstemcilere veritabanına doğrudan ulaşma şansını asla vermemelisiniz. SQL sorgularını mümkün mertebe istemciden soyutlayıp, sunucu tarafında yaptırmanız yararınıza olur.

    Diğer önemli husus da veritabanı kullanıcı hesaplarının gerekenden fazla izne sahip olmaması gerekliliği. İlk satırdaki yöntemi kullanırsanız bir anlamda ek güvenlik önlemi almış olursunuz.


    Olaylara karışmayın!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    cevaplar için teşekkürler.

     @ercan teşekkürler başka arkadaşımın hosting firması var ondan da alsam olur ama heryerde kullanabilmem için @unbalanced'in dediği şekilde servis kullanmam uygun olucak sanırım.

Toplam Hit: 1332 Toplam Mesaj: 6