C# İle Web Sayfasına Veri Göndermek
-
C# ile başka bir web sayfasına veri gönderirken HTTP nin 7 tane metodu (HEAD,PUT,DELETE,TRACE,OPTIONS,CONNECT,POST,GET) var bunları kullanabilirsiniz.Benim yaptığım webbrowser üzerinden verileri sayfaya aktarmak.Verileri atacağımız site de textboxlar butonlar var.butonlar javascript ile tanımlanmış.Siteye ilk ulaştığımızda bizden kullanıcı adı ve şifremizi istediğini düşünüyoruz login butonu yine javascriptle tanımlanmış. Gelelim kodlara;
Öncelikle bi tane form application açıp bi tane buton eklememiz gerekir.Form load işleminde verileri atacağımız siteye erişim yapacağız.
private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
{
readXMLData();
wbrw.Navigate("site adresi");//bu kod ile webbrowserda siteyi açmış oluyoruz.
while (wbrw.ReadyState != WebBrowserReadyState.Complete)
{
Application.DoEvents(); // programın kilitlenmemesi için
}
wbrw.Document.GetElementById("txtLogin ").SetAttribute("value", login);
wbrw.Document.GetElementById("txtPassword").SetAttribute("value", password);
wbrw.Document.InvokeScript("doSubmit", new object []{("LOGIN")});
}
Butona tıklandığında verileri siteye atıp kayıt edelim;
private void btnAktar_Click(object sender, EventArgs e)
{
wbrw.Document.GetElementById("Sayfadaki textboxın idsi").SetAttribute("value",ad);
wbrw.Document.GetElementById("Sayfadaki textboxın idsi ").SetAttribute("value",soyad);
wbrw.Document.GetElementById("Sayfadaki textboxın idsi ").SetAttribute("value",yas);
wbrw.Document.InvokeScript(“doSubmit”,new object[]{(“SAVE”)});// buton javascript ile tanımlandığı için butona tıklama işlemini böyle yapmamız gerekiyor.
}
Bunu örnek için yazdım siz geliştirebilirsiniz.HTTP metodlarını kullanmak aslında daha mantıklı ama ben bilmediğim ve acil yapmam gerektiği için bu yöntemle yaptım aslında get metoduna benziyor.Bide ilk defa böyle bi konuda yazı yazıyorum iyi olmamış olabilir affola :) bu konuda benimle fikir alış verişi yapan Cosmic 'e de teşekkür ederim.