folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder C İle Yazılmış Bir Exe Nin Kaynak Kodunu Görüntüleme

C İle Yazılmış Bir Exe Nin Kaynak Kodunu Görüntüleme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

Codeblocks yardımı ile C dilinde yazılmış bir programın kaynak kodlarını görüntülemek nasıl mümkündür? En basitinden ne şekilde yapılır? Aşağıdaki linkte bulunan programın kodlarını bulabilir misiniz? 

http://s2.dosya.tc/server21/vPTM0d/harf_say.rar.html

goo.gl/qBNZmW
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

C ile yazılıp derlenen uygulama, platformun yerel kodlarına derlenmiştir. Geri dönüşü (C dilinde yazılmış kod bloğu) haline getirilmesi imkansıza yakındır. Şu durumda Ollydbg gibi bir araçla uygulamayı asm kodları şeklinde görebilirsiniz.

Olaylara karışmayın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

merak ettiğim makine diliyle tespit edilemez mi tek tek 8 bitlik parçalarda.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı

C ile yazılıp derlenen uygulama, platformun yerel kodlarına derlenmiştir. Geri dönüşü (C dilinde yazılmış kod bloğu) haline getirilmesi imkansıza yakındır. Şu durumda Ollydbg gibi bir araçla uygulamayı asm kodları şeklinde görebilirsiniz.

hocam o dediğin programı kurdum, çok karışık vaziyette çıkıo, program içindeki türkçe kelimeler felan net bir şekilde çıkıyor ama kod kısımları karışık. o programla bi şekle çevirip sonra ordan da başka bir araç ile asıl kodlara ulaşamaz mıyız?

goo.gl/qBNZmW
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Erkek

hex kodlarına ulaşırsın ordan da kendim çevirmen lazım sağlıklı bi kod elde etmek istiyorsan

edit:hex kodlarına ulaşırsın hocam asm olayını bilmiyorum. yanlış yazmışım. tabi işin kripto kısımları oluyor sanırım. farklı yöntemleri falan googleda aratırsan çıkabilir sanırım.

tuncaxxz tarafından 15/Kas/12 00:00 tarihinde düzenlenmiştir

punto cero
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

hocam peki tam olarak hangi araçları ne şekilde kullanarak sonuca ulaşabilirim ?

goo.gl/qBNZmW
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

http://www.microapl.co.uk/index.html böyle bişey buldum birkaç gavur sitesinde paylaşılmış umarım işine yarar.

edit: kendisi asembly dilinden c ye çeviri yapıyormuş. direk programın kodlarını vermiyor :)

interfector tarafından 14/Kas/12 23:57 tarihinde düzenlenmiştir

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

peki assembly a nasıl çevircez. yani bana net bir çözüm gerekli :) yok mudur?

goo.gl/qBNZmW
Toplam Hit: 2979 Toplam Mesaj: 8