C# Kısayol Exe'de Bilgileri Değiştirme
-
Selamlar Arkadaşlar
Ufak bir tool kodluyorum, fakat bir kısımda tıkandım nasıl yapılacağı hakkında fikrim olmadığı gibi gereken anahtar kelimeyide bulamadım, bulduklarımda işe yaramadı. Resimdeki Hedef yazan kısımda Cloud.exe 'den sonra "-m" yazmak istiyorum buraya nasıl ulaşabilirim FileInfo sınıfı ,shell32.dll vs. birçok sınıfa baktım gereken çözüme ulaşamadım. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

-
şöyle bi şey var hocam, mac de olduğum için deneyemiyorum ama çalışıyor gibi görünüyor (ref leri eklemen gerek)
public void ChangeLinkTarget(string shortcutFullPath, string newTarget) { // Load the shortcut. Shell32.Shell shell = new Shell32.Shell(); Shell32.Folder folder = shell.NameSpace(Path.GetDirectoryName(shortcutFullPath)); Shell32.FolderItem folderItem = folder.Items().Item(Path.GetFileName(shortcutFullPath)); Shell32.ShellLinkObject currentLink = (Shell32.ShellLinkObject)folderItem.GetLink; // Assign the new path here. This value is not read-only. currentLink.Path = newTarget; // Save the link to commit the changes. currentLink.Save(); }
Toplam Hit: 1024 Toplam Mesaj: 2