folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder C++ Kitap Öneri

C++ Kitap Öneri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

Sayın müridler seneye ilk dönem data structures (veri yapıları) dersim var ve c++ öğretmeden ödevleri c++ 'da istiyorlar. O yüzden yaz tatilinde adam akıllı öğrenmem gerekiyor. İngilizce Türkçe farketmez piyasada bulabilmem ya da pdf'den idare etmem de fark etmez. Sağlam bir kitap istiyorum herşeyiyle anlatan.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

C++ Temel Öğrenim Kılavuzu - Herber SCHILDT .. ben bunu kullanmıştım üni 2 de. yannız içnde "bu kitap tam bir C programcısı olduğunuzu faz etmektedir" diye ir cümleyle başlar :D

yani C bildiğini varsayıp ona göre anlatıyom hacı demeye getirmiş :D 

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadSoul
    DeadSoul's avatar
    Erkek

Scott Meyers -> Effective C++

Bjarne Stroustrup -> The C++ Programming Language 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Köküne kadar c++ öğrenmek için önümüzdeki 2-6yıl arası bir süre boyunca uğraşman lazım :) öyle kolay değil... Sana tavsiyem eğerki c++la birdaha işin olmayacaksa data structures with c++ şeklinde arat kitaplar dökümanlar çıkıyor birsürü, ödevlerini halledersin... Kitap olarak deitelların kitabı güzel, bide kaan arslanın pdfsi nette vardı bi aralar.

:)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

wasd bunu yazdı:
    -----------------------------

Köküne kadar c++ öğrenmek için önümüzdeki 2-6yıl arası bir süre boyunca uğraşman lazım :) öyle kolay değil... Sana tavsiyem eğerki c++la birdaha işin olmayacaksa data structures with c++ şeklinde arat kitaplar dökümanlar çıkıyor birsürü, ödevlerini halledersin... Kitap olarak deitelların kitabı güzel, bide kaan arslanın pdfsi nette vardı bi aralar.

-----------------------------

Abi biliyorum süre alacağını ki zaten hiçbir data structure bilmeden nasıl objeler oluşturabilirsin ki? Birbirine bağlı olmayan tekil objelerin çok fazla işe yarayacağını düşünmüyorum. Ama yine de dili derin anlatan bir kitap birçok sıkıntımı giderir. Bütün kitap ismi veren arkadaşlara teşekkürler hepsine bakacağım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Yok hayır demek istediğim dökümantasyon olayı c ve c++ da çok az. Her yerde bilgi bulabilirsin ama öğrenebileceklerin döngüler karar yapıları ıvır zıvır şeyler...

http://www.cprogramming.com/

http://www.cplusplus.com/

Şu iki site sağlamdır.

Onun dışında veri yapıları dersi için rıfat çölkesenin 2 kitabınıda aldım ikiside bi boka yaramadı :) Şadi Evren Şeker ismini buldum kitap ararken, adamın kitabı piyasada yok, mail attım dönüş yapmadı...Yani aradım ettim bayaa,senin çaren bu siteler ve ingilizce c kitapları.

Ayrıca bi ara JPriest vermişti sanırım;

http://opendatastructures.org/

veri yapılarıyla ilgili pdfler mevcut.

:)
Toplam Hit: 1974 Toplam Mesaj: 6