C# Konsol Ekranında Kayan Yazı Nasıl Yazdırılır?
-
consol applicationda yaptığım bir projeye giriş ekranı yapmak istiyorum. Yapmak istediğim giriş ekranı şu şekilde diyebilirim. Ekrana sağdan ve soldan kayarak çıkan yazı yazdırmak istiyorum nasıl yaptırabilirim.
-
hacı aç bi sabit konu ordan sor yahu..
-
BarisYigit bunu yazdı
hacı aç bi sabit konu ordan sor yahu..
hacı benim derdim ney senin derdin ney
-
benim derdim anasayfanın kirlenmemesi hacı..
int nSay = 0, zSay = 0, say = 0; int y = 20; for (say = 0; say < y; say++) { Console.Clear(); Console.SetCursorPosition(say, say); Console.WriteLine("kay amk"); while (nSay <= zSay) { nSay = DateTime.Now.Second; } zSay = nSay; -
ekrana yazacaksın ve ekranı sileceksin sonra karakter kaydırıp tekrar yazacaksın ve sonra tekrar sileceksin sonra yine karakter kaydırıp tekrar sileceksin ve bu silme işi çok hızlı olacak ...
test
ekran ==> t
sil
ekran ==> st
sil
ekran ==> est
sil
ekran ==> test
silme işini Console.Clear(); ile yapabilrsin
-
BarisYigit bunu yazdı
benim derdim anasayfanın kirlenmemesi hacı..
int nSay = 0, zSay = 0, say = 0; int y = 20; for (say = 0; say < y; say++) { Console.Clear(); Console.SetCursorPosition(say, say); Console.WriteLine("kay amk"); while (nSay <= zSay) { nSay = DateTime.Now.Second; } zSay = nSay;
yaptım ama olmadı -
söyle veriyim o zaman..
using System; using System.Collections.Generic; using System.Text; namespace ConsoleApplication3 { class Program { static void Main(string[] args) { int nSay = 0, zSay = 0, say = 0; int y = 20; for (say = 0; say < y; say++) { Console.Clear(); Console.SetCursorPosition(say, 0); //say,say yapıp çaprazda götürebilirsin. böyle yapıp soldan sağada götürebilirsin. Console.WriteLine("kayıyorum ben !"); while (nSay <= zSay) { nSay = DateTime.Now.Second; } zSay = nSay; } } } } -
BarisYigit bunu yazdı
söyle veriyim o zaman..
using System; using System.Collections.Generic; using System.Text; namespace ConsoleApplication3 { class Program { static void Main(string[] args) { int nSay = 0, zSay = 0, say = 0; int y = 20; for (say = 0; say < y; say++) { Console.Clear(); Console.SetCursorPosition(say, 0); //say,say yapıp çaprazda götürebilirsin. böyle yapıp soldan sağada götürebilirsin. Console.WriteLine("kayıyorum ben !"); while (nSay <= zSay) { nSay = DateTime.Now.Second; } zSay = nSay; } } } }hocam teşekkür ederimde benim istediğim tam olarak istediğim şöyle yazı ekranda ilk başta görünmesin kayarak çıksın

c# konsol ekranında kayan yazı nasıl yazdırılır?