folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder C# Konsol Uygulaması Problemi

C# Konsol Uygulaması Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

simdi hocam  x3 = Convert.ToChar(Convert.ToInt16(Console.ReadLine())); demissin ama sayısal ve string degerler o sekilde kullanılamaz. orayı :

x3 = Convert.ToInt16(Convert.ToInt16(Console.ReadLine())); olarak degistir.

case 'A': demissin. a'yı sayısal deger olarak almıssın ve deger degiskeni sayısal.

'A' yerine 1 ver, 'B' yerine 2, 'C' yerine 3, 'D' yerine 4.

kesme isaretlerini de kaldır. yoksa string olur ifade. '123' dersen string ifade olur, yani hem sayısal hem alfabetik. 123 demelisin mesela. tırnak isareti orada convert yapan point görevini üstlenir.

bir de o "basla :" ve "goto basla;" kısımlarını ne icin kullandın tam anlamadım ama dediklerimi yaparsan hata vermemesi gerek.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hezarfen
    hezarfen's avatar
    Erkek

girilen sayıyı ASCII olarak değerlendirip, harf karşılıklarıyla switch te kulanmamız lazım, onu beceremedik sanırım biz : |

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hezarfen
    hezarfen's avatar
    Erkek
    up
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scampjackal
    scampjackal's avatar
    Erkek

switch kullanımda bi hata var hocam sayısal degerler girerek tekrar dene case 1: case 2: diye

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sir
    sir's avatar
    Erkek

adamlar çalıştırdılar evde sen hala anlamaya çalış dur :| ev=1 hezarfen=0

Aman, kendini asmış yüz kiloluk bir zenci, Üstelik gece inmiş, ses gelmiyor kümesten; Ben olsam utanırım, bu ne biçim öğrenci? Hem dersini bilmiyor, hem de şişman herkesten. İyi nişan alırdı kendini asan zenci, Bira içmez ağlardı, babası değirmenci, Sizden iyi olmasın, boşanmada birinci... Çok canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hezarfen
    hezarfen's avatar
    Erkek

bunu çalıştırdılar ama yarım yamalak çalışıyordu ben evden çıkarken dönünce bakarım artık :D 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sir
    sir's avatar
    Erkek

ferhat düzeltti aga :D

Aman, kendini asmış yüz kiloluk bir zenci, Üstelik gece inmiş, ses gelmiyor kümesten; Ben olsam utanırım, bu ne biçim öğrenci? Hem dersini bilmiyor, hem de şişman herkesten. İyi nişan alırdı kendini asan zenci, Bira içmez ağlardı, babası değirmenci, Sizden iyi olmasın, boşanmada birinci... Çok canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen.
Toplam Hit: 1293 Toplam Mesaj: 8