folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder C# Modular Application Olusturmak

C# Modular Application Olusturmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

c# ta modular application olusturmak icin hangi yolu kullaniyorsunuz ?

Musteri istediginde uygulamaya modul eklemek istiyorum. Bu durumda moduler yapi kullanmam gerek.

WPF icin Misrosoftun Prism Library'sini kullanan var mi ? Nasildir ?

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

bu işi modular application değil de plug-in olarak araştırırsan daha çok kaynak bulabilirsin hocam :) 

mesela şöyle basit bir şey http://www.codeproject.com/Articles/4691/Plugin-Architecture-using-C

ayrıca ms için ise system.addin ve mef e bak (burada linkler var http://stackoverflow.com/questions/4748007/c-sharp-dlls-plugin-architecture/4748189#4748189 ) 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

@unbalanced hocam mesela musteri geldi dediki (atiyorum) ben siparisler moduunu de istiyorum diye. Hemen entege edilebilsin.

Bu arkasinda dbde de degisiklik gerektiriyor. Tablolarin eklenmesi fln. Dolayisiyla install gerekli. Bende ayri bir proje olusturup bunu main applicaitona eklemek istiyorum.

Yani bir tane main uyuglamam var. Sabit bazi islevleri. SOnradan a-modul b- modul yaptim. Musteri istediginde install ile eklenebilsin.

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

bunu plugin lerdede yapabilirsin hocam,  Bir dll yaparak gerekli sql kodunu çalıştırıp tablolarını oluşturursun ve ana projende dinamik form oluşturma için bir metodun olur, bu dll lerden de gerekli fieldleri hatta eventleri v.s. de çekebilirsin ya da örnekdeki gibi host edebilrisin, biraz karışık şeyler belki uğraşman gerekecek.

Çok eskiden değişik bir sistem gördüm (vb 6.0 ile yapılmış bir mermer programı)

şimdi sistem şöyle, bir listede var olan modüller (formlar tutuluyor) program ilk açıldığında oradaki listeyi baz alarak menülerini oluşturuyor..

Eğer yeni bir modül satın alınacaksa sadece exe+dll ekleniyor programın anaklasörüne.. ve o liste ye de bu eklenen modül yazılıyor. Böylece program açıldığında ana menüde son eklenen de görülecek.

Oradaki modüllerin hepsi exe ydi. Eğer menüden direk X item ı seçtiğinizde atıyorum x.exe yi, Y item i seçtiğinizde y.exe yi çağırıyor

Belki db tabanlı uygulamalarda pratik olabilir bu çözüm.

Ne kadar profesyonel bir yaklaşımdır senin bileceğin iş :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

bunu plugin lerdede yapabilirsin hocam,  Bir dll yaparak gerekli sql kodunu çalıştırıp tablolarını oluşturursun ve ana projende dinamik form oluşturma için bir metodun olur, bu dll lerden de gerekli fieldleri hatta eventleri v.s. de çekebilirsin ya da örnekdeki gibi host edebilrisin, biraz karışık şeyler belki uğraşman gerekecek.

Çok eskiden değişik bir sistem gördüm (vb 6.0 ile yapılmış bir mermer programı)

şimdi sistem şöyle, bir listede var olan modüller (formlar tutuluyor) program ilk açıldığında oradaki listeyi baz alarak menülerini oluşturuyor..

Eğer yeni bir modül satın alınacaksa sadece exe+dll ekleniyor programın anaklasörüne.. ve o liste ye de bu eklenen modül yazılıyor. Böylece program açıldığında ana menüde son eklenen de görülecek.

Oradaki modüllerin hepsi exe ydi. Eğer menüden direk X item ı seçtiğinizde atıyorum x.exe yi, Y item i seçtiğinizde y.exe yi çağırıyor

Belki db tabanlı uygulamalarda pratik olabilir bu çözüm.

Ne kadar profesyonel bir yaklaşımdır senin bileceğin iş :)

exe ile profesyonel degil hocam iste :). Bu konunda digerleri gibi ustune gidip arastiracam. Amator isi yapmak istemiyorum. O sana gosterdigim projede modulleri exe olarak tutuyorum ve cagiriyorum ama amator isi :).

Toplam Hit: 764 Toplam Mesaj: 5
modular uygulama