C# Notifyıcon Hakkında Bir Soru
-
Merhaba,
Şimdi bi tane notify iconum var. program açıldığında yada herhangibir bir olay gerçekleştiğinde resimdeki gibi BalloonTip gösteriyorum.

şimdi soruma gelicek olursam;
bende birden fazla bu şekilde uyarılar olacak. ve uyarıların bir kısmına yani balloontip e tıklanıp form veya sayfanın herhangibir durumuna gidilicek.
ballontip in click eventi var tamam ama her zaman notifyIcon1 için çalışıyor.
private void notifyIcon1_BalloonTipClicked(object sender, EventArgs e)
{
Form2 frm = new Form2();
frm.Show();
}yani form açıldı bitane balon gösterdim ve balloontip e tıklayınca
notifyIcon1_BalloonTipClicked direk buna gitti. halbuki ben açılış esnasında tooltip'e tıkladığımda başka bir formu çalıştırmak istiyorum.
yani Form2 frm = new Form2(); değilde Form22 frm = new Form22(); çalışsın istiyorum.durum böle olunca birden fazla notifyicon koymam gerekiyor. notifyicon1, notifyicon2.. diye gider...
burda tek bir notifyIcon kullanıp click eventine ne yazmam lazım ki hangi formun çalışması gerektiğini ayırt edebiliyim ? yada böyle bişi yapma imkanım var mı ? yoksa direk notifyIcon1, notifyIcon2 ... diye koyucam.
-
tam demek istedigini anlamadım ama anladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışim.
1 tane public static değişkenin olur. bu değişkende durumu tutarsın. baloontipin clickinde ise
if(status=="acilis")
{
form1.show();}
else if(status=="asama1"){
form2.show();
}
gibi bişi yaparsın. aşamların başlangıcındada statuse gerekli mesajı doldurmayı unutma. onun haricinde her formdanda ulasabilirsin farklı formlardada bu dğeişken üzerinden kontrol gerçekleşebilir.
-
Tamamdir hocam tam simdi aklima status geldi girim bakim dedim sen yazmisin bile eline saglik tesekkur ederim