folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder C# Notifyıcon Hakkında Bir Soru

C# Notifyıcon Hakkında Bir Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Erkek

Merhaba,

Şimdi bi tane notify iconum var. program açıldığında yada herhangibir bir olay gerçekleştiğinde resimdeki gibi BalloonTip gösteriyorum.

şimdi soruma gelicek olursam;

bende birden fazla bu şekilde uyarılar olacak. ve uyarıların bir kısmına yani balloontip e tıklanıp form veya sayfanın herhangibir durumuna gidilicek.

ballontip in click eventi var tamam ama her zaman notifyIcon1 için çalışıyor.  

private void notifyIcon1_BalloonTipClicked(object sender, EventArgs e)
            {
                Form2 frm = new Form2();
                frm.Show();
            }

yani form açıldı bitane balon gösterdim ve balloontip e tıklayınca

notifyIcon1_BalloonTipClicked direk buna gitti. halbuki ben açılış esnasında tooltip'e tıkladığımda başka bir formu çalıştırmak istiyorum.

yani Form2 frm = new Form2(); değilde Form22 frm = new Form22();  çalışsın istiyorum.

durum böle olunca birden fazla notifyicon koymam gerekiyor. notifyicon1, notifyicon2.. diye gider...

burda tek bir notifyIcon kullanıp click eventine ne yazmam lazım ki hangi formun çalışması gerektiğini ayırt edebiliyim ? yada böyle bişi yapma imkanım var mı ? yoksa  direk notifyIcon1, notifyIcon2 ... diye koyucam.

https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

tam demek istedigini anlamadım ama anladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışim. 

1 tane public static değişkenin olur. bu değişkende durumu tutarsın. baloontipin clickinde ise 

if(status=="acilis")

{
    form1.show();

}
    else if(status=="asama1")

{

form2.show();

}

gibi bişi yaparsın. aşamların başlangıcındada statuse gerekli mesajı doldurmayı unutma. onun haricinde her formdanda ulasabilirsin farklı formlardada bu dğeişken üzerinden kontrol gerçekleşebilir. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Erkek

Tamamdir hocam tam simdi aklima status geldi girim bakim dedim sen yazmisin bile eline saglik tesekkur ederim

https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
Toplam Hit: 1113 Toplam Mesaj: 3