C Ödevi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gofret
    Gofret's avatar
    Erkek

“ad, soy, tel, dtar, adres” şeklinde bir kayıt desenine sahip doğrudan erişimli bir dosya oluşturup daha sonra bu dosyadaki kayıtları okuyarak 1995 yılından once doğan ve “Kadıköy”de oturanların sayısını bulan bir program yazmamızı istiyor hoca , cpp dosyasını istiyor
    Yardımcı olabilir misiniz?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Haci sen ne yaptin ? Eksik kalan kodlarini yaz bi bakalim.

Hoca ayrica

1-dosyalama

2-dosyaya veri yazma

3-dosyadan veri okuma

bu 3 ana basligi 1sayfaya sigdirirsin okusan.Okuduktan sonrada sordugun soruyu kendi kendine cozersin.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek
    Gofret bunu yazdı:
    -----------------------------

“ad, soy, tel, dtar, adres” şeklinde bir kayıt desenine sahip doğrudan erişimli bir dosya oluşturup daha sonra bu dosyadaki kayıtları okuyarak 1995 yılından once doğan ve “Kadıköy”de oturanların sayısını bulan bir program yazmamızı istiyor hoca , cpp dosyasını istiyor
    Yardımcı olabilir misiniz?

Şimdi C ödevi demişşsin hocada cpp(c++) kaynak dosyasi istiyor demissin tamam cpp ye c de yaziliyor ama tam anliyamadim ben. herneyse.

Simdi senin yerinde olsam www.mysql.com a girersim C/C++ icin olan apilerini yada herneyse  "mysql.h" yi indirirdim :) sonra netten dandik bir host bulurdum mysqli

olan oraya verileri yazdirirdim sorgulatirdim select * from where dtar < 1995 and adres like 'kadikoy'  bunu gibi birseylerle yaptirir resultlarla ekrana bastirirdim gelenleri

fetch ederek fakat illa hocaniz dosya acip ordan okutmanizi istiyors(Direct Access File) demissin 2 turlu yapabilirsin bir binary file yapabilirsin rastgelede ulasabilirsin.

bunun ozellikleri oluyor tabi her veri tipi icin belli bir byte genisligi tanimlayip yazdırdiktan sonra kalani tamamliyosun okadar byte ve daha sonra arama yapip

kolay ulasabilirsin yada bildigimiz klasik C/C++  dosyasi acicaksin. File_Pointer_Buraya<<ad<<' '<<soy<<' '<<tel<<' '<<dtar<<' '<<adres;  diceksin sonrada

sonuclari istediginde hepsini File_Pointer_Buraya>>temp_ad>>temp_soy>>temp_tel>>temp_dtar>>temp_adres şeklinde okutabilirsin sonra vektore yazdirirsin 

tabi C++ ise ödevin ordan arama yapabilirsin C de ise ayni sekilde yazdirip alirsin fakat satir sayisi kadar arrray acarsin yada link list yapip doldurduktan sonra *-)

yine kadiköy ve 1995 ten küçük state ini ararsin.Elindeki C/C++ kitaplarini acarsan I/O Dosya sistemleri kisminda eminim dedigin seyi yapicak benzer ornek

soru yapmislardir.Bir incele kardes.Sen bence bir basla kendin yapmaya , sonra birdaha koy buraya oyle yardim etmeye calisalim 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JUSTICE
    JUSTICE's avatar
    Erkek

hocam dediğin program anladığım kadarıyla struct yapısıyla yapılacak. Sen hele yapmaya başla. Takılınca sorarsın

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chinggis
    Chinggis's avatar
    Erkek

JUSTICEtr bunu yazdı:

hocam dediğin program anladığım kadarıyla struct yapısıyla yapılacak. Sen hele yapmaya başla. Takılınca sorarsın

"Konu Gofret tarafından 15 Haziran 2008 (Pazar) 13:26 tarihinde açıldı."

Karneler verileli bayağı oldu hocam (:

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JUSTICE
    JUSTICE's avatar
    Erkek

hocam 15 haziranda açık mıydıki? ben ne bilim yaz okulu mudur nedir?

Toplam Hit: 2308 Toplam Mesaj: 6