C# Oracle Connection Problemi
-
Selam dostlar,
Kısaca özetlemek gerekirse yazdığım console, winform uygulamalrda oracle connection sağlayabiliyorum lakin mvc, web uygulamalarından sağlayamıyorum. saçma bir şekilde conn.open satırında Connection not open diyor. Ben burdan Connection.Open yapmak için Connection Open olmalı anlamını çıkarıyorum :)
Nedir arkadaş bu Oracle dan çektiğim..

-
Oracle'in kendine ait bir dll vardi. Microsoft amcanin dll'i sorunlu calistigi icin kendileri yazmislardi.
Fakat Oracleda sadece connection string ile bitmiyordu client driver kurup bir dosyayi editleyerek islem yapiliyordu suanda aklimda degil. ofise gecince bakim bulmaya calisiyim. -
rakkoc bunu yazdı
Oracle'in kendine ait bir dll vardi. Microsoft amcanin dll'i sorunlu calistigi icin kendileri yazmislardi.
Fakat Oracleda sadece connection string ile bitmiyordu client driver kurup bir dosyayi editleyerek islem yapiliyordu suanda aklimda degil. ofise gecince bakim bulmaya calisiyim.rakkoc hocam ODAC tan bahsediyorsun sanırım. editlenmesi gereken dosyada tnsnames.ora.. fakat ben tnsnames.ora kullanmıyorum. illa kullanmam gerekiyorsa nasıl kullanmalıyım bilmiyorum :)
-
Evet o dosya. Ofise gecince yollarim dedim fakat firsat olmasi suan istanbul disindayim. Oracle kurulu test ortamim olan bi vmware olusturmustum.
-
Zamanında göbek çatlattı, biz ODBC ile bağlanıyoruz. Oracle OraClient ile değil.
Bi sıkıntı yok, krduktan sora :)
-
renegadealien bunu yazdı
Zamanında göbek çatlattı, biz ODBC ile bağlanıyoruz. Oracle OraClient ile değil.
Bi sıkıntı yok, krduktan sora :)
rakkoc bunu yazdıEvet o dosya. Ofise gecince yollarim dedim fakat firsat olmasi suan istanbul disindayim. Oracle kurulu test ortamim olan bi vmware olusturmustum.
eyv. beyler çözdüm sorunu böyle abuk bir problemin böyle abuk bir çözümü olur paylaşayım..
Kullandığınız pc 64bit ise ODP nin 32bit versiyonunu kurun sorun kalmıyor :) tabi bunu bulana kadar saç kalmadı :)
Sorunun sebebi web formlar dll e erişmek için c:\Program files(x86) ....... mapini istiyor fakat '(' ve ')' karakterlerinden dolayı access alamıyor. saçmalık:)
Local de sorun yok tabii :)
-
abi aklında bulunsun dreamincode.net'ten de bissürü dökümana ulaşabilirsin.
-
Amd-x bunu yazdı
abi aklında bulunsun dreamincode.net'ten de bissürü dökümana ulaşabilirsin.
eyv. teşekkür ettim bir inceleyeyim..
-
cizik