C++ Programlama Final Ödevi
-
Hocalar merhabalar
Klavyeden M ile N arasında değerler girilmektedir. Girilen değerler için en küçük olanın kaç kez tekrar edildiğini hesaplayan bir program yazınız.
Aşağıdaki kodlarda takılı kaldık sorun nerde acaba
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
void main()
{
long say[k],ek;
int i;
for(i=0;i<k;i++)
{
printf("%d. sayiyi girin:",i+1);
scanf("%d",&say[k]);
}
ek=x[0];
for(i=0;i<k;i++)
{
if(x[i]<ek)ek=x[i];
}
printf("en kücük sayi:%ld\n",ek);
return1;
}
int main()
{
int i,j,k;
printf("ilk sayiyi girin:");
scanf("%d",&i);
printf("ikinci sayiyi girin:");
scanf("%d",&j);
printf("iki sayi arasinda kac tane sayi yazilacagini gir:");
scanf("%d",&k);
{
printf("en cok tekrar edilen:");
for(i=0,i<k,i++)
{
if(eleman[i]==0) break;
{
printf("%d",eleman[i]);
}
printf("en kücük:%d",ek);
}
getch();
return0;
}
}
-
bu böyle olmaz ama bunu bi satır satır yazaydın ağam paşam kurban olam.
-
exchanger bunu yazdı
bu böyle olmaz ama bunu bi satır satır yazaydın ağam paşam kurban olam.
Hocam düzelttim şimdi
-
bastan kaybetmissin.
Scanf gibi guvensiz,getch gibi eskimis ve platformbagimli fonksiyonlari hintliler bile kullanmiyor artik. -
edit
Hardening_Temp tarafından 09/Oca/14 22:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Hem void main() hemde int main() kullanmışsın hangisinden başlayacaksan o olmalı sadece
Ayrıca void de return 1 demişsin void de herhangi birşey döndüremezsin
OnLyGoDCaNStoPMe tarafından 09/Oca/14 22:46 tarihinde düzenlenmiştir -
// CPPEnKucukSayiTekrar.cpp : Defines the entry point for the console application. // #include "stdafx.h" #include <iostream> #define KACTANE 5 int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[]) { int tekrar = 1; int tmp1 = 0, tmp2 = 0; std::cout << "1:"; std::cin >> tmp1; for (int i = 1; i <= (KACTANE - 1); ++i) { std::cout << i + 1 << ":"; std::cin >> tmp2; if (tmp1 == tmp2) { ++tekrar; } else if (tmp1 > tmp2) { tmp1 = tmp2; tekrar = 1; } } std::cout << "En kucuk sayi: " << tmp1 << ", tekrar: " << tekrar; return 0; } -
Fatih54 bunu yazdıbastan kaybetmissin.
Scanf gibi guvensiz,getch gibi eskimis ve platformbagimli fonksiyonlari hintliler bile kullanmiyor artik.hocam bu dediklerin C için de geçerli mi, bi de bunların yerine neler kullanabiliriz. az buçuk C ile uğraşmaya çalışıyorum da.
yeniharman hocam şu kodları nereden cp yapıyosun da böyle düzgün, satırlı filan oluyo. bi konuda söylenmişti de konuyu bulamadım
-
hsyN bunu yazdıFatih54 bunu yazdıbastan kaybetmissin.
Scanf gibi guvensiz,getch gibi eskimis ve platformbagimli fonksiyonlari hintliler bile kullanmiyor artik.hocam bu dediklerin C için de geçerli mi, bi de bunların yerine neler kullanabiliriz. az buçuk C ile uğraşmaya çalışıyorum da.
yeniharman hocam şu kodları nereden cp yapıyosun da böyle düzgün, satırlı filan oluyo. bi konuda söylenmişti de konuyu bulamadım
Karizmatik metin editöründen syntaxhiglighter kullanarak kod ekleyin düğmesini kullanıyorum. Kodlar da VS 2013'ten.
getch platform bağımlı (standart değil). Bunun yerine ncurses gibi taşınabilir bir kütüphane kullanmalısınız (eğer o kadar önemli ise). scanf güvensiz diye ilk defa duyuyorum. gets vs. tamam da.
Son kullanıcıya dağıtmayacağınız ya da ortamdan ortama sürüklemeyeceğiniz 10-20 satır kod için bu kadar kasılmamak gerekli:)