C Programlama-Yapıya Karakter Nasıl Yazılır ?
-
r+ şeklinde okuyup yazmak için bir dosayı açtım o dosyada boş bir yere ad soyad girmek istiyorum ama sadece ilk kelimeyi alıyor mesela ali kaya diyorum aliyi atıyor içine bunun doğru şekli nedir ??
YAPİ BU: struct ogrenci_Bilgisi { int ogr_no; char adsoyad[31]; int sinif; int al_kredi; float ortalama; }; typedef struct ogrenci_Bilgisi Bilgi; BU ŞEKİLDE İÇİNE ATMAYA ÇALIŞTIM: printf("\n Adini ve Soyadini Giriniz: "); scanf("%s", yeni_ogr_bilgisi.adsoyad); -
ali kaya yazarken arada bıraktıgın boşlukta scanf okumayı kesiyo
scanf yerine gets kullanmayı deneyebilirsin
-
splintercell bunu yazdı
banada öyle geliyor ama, printf den sonra cart diye çıkıyor veri girişini beklemiyor.
-
zeybekustasi bunu yazdısplintercell bunu yazdı
banada öyle geliyor ama, printf den sonra cart diye çıkıyor veri girişini beklemiyor.
gets ile denedigin halini koyabilirsen kodun iyi olur
-
printf("\n Adini ve Soyadini Giriniz: "); gets(yeni_ogr_bilgisi.adsoyad); fseek(aptr,(ogr_no-100)*sizeof(Bilgi),SEEK_SET); fwrite(¥i_ogr_bilgisi,sizeof(Bilgi),1,aptr); -
zeybekustasi bunu yazdı
printf("\n Adini ve Soyadini Giriniz: "); gets(yeni_ogr_bilgisi.adsoyad); fseek(aptr,(ogr_no-100)*sizeof(Bilgi),SEEK_SET); fwrite(¥i_ogr_bilgisi,sizeof(Bilgi),1,aptr);anladıgım kadarıyla burda gets'i beklemeden direk alt satırdan devam ediyo diyosun
ben de anlamadım
en azından uplayalım bilen biri çıkar:)
-
splintercell bunu yazdızeybekustasi bunu yazdı
printf("\n Adini ve Soyadini Giriniz: "); gets(yeni_ogr_bilgisi.adsoyad); fseek(aptr,(ogr_no-100)*sizeof(Bilgi),SEEK_SET); fwrite(¥i_ogr_bilgisi,sizeof(Bilgi),1,aptr);anladıgım kadarıyla burda gets'i beklemeden direk alt satırdan devam ediyo diyosun
ben de anlamadım
en azından uplayalım bilen biri çıkar:)
bir kere daha up sanırım yapıya char atamada bir sıkıntı var...
-
stdin dosyasinda '\n' karakteri kalmistir ve gets fonksiyonu da bu karakteri gordugu zaman geri doner.
stdin ideki cop veriyi cekmen ve oyle gets ' e girmen gerek.
eger kodun ust taraflarinda bi yerinde scanf ' le okuma yaptiysan buyuk olasilikla bundan kaynaklaniyodur.stdin ' i tazelemekle alakali daha once burda kod paylasildi diye hatirliyorum, kaldi ki paylasilmamis olsa bile birazcik dusunup sende bi fflush_stdin
isimli( yada ismine ne dersen artik :) ) fonksiyon yazabilirsin