C# Random String Üretme
-
Hocalarım, elimde bir fonkisyonum var. Ama Bu null dönüyor :(
private string RandomString(int size)
{
char[] chArray = new char[size];
Random rnd = new Random();
for (int index = 0; index < size; ++index)
chArray[index] = "ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ"[rnd.Next("ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ".Length)];
return new string(chArray);
}
Acaba sorun nerededir ?
Saygılarımla.
-
Hocam fonksiyonda bir hata yok, bende çalışıyor. Başka bir yerde sıkıntı olmasın?
-
.ElementAt fonksiyonunu kullanır mısın birde bu tür kodlama çok saçma olmuş :/ bu nedir :D
public static string RandomString(int size) { StringBuilder build = new StringBuilder(); Random rnd = new Random(); String Values = "ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ"; for (int index = 0; index < size; index++) { build.Append(Values.ElementAt(rnd.Next(Values.Length))); } return build.ToString(); }
MhmdAlmz tarafından 27/May/16 22:46 tarihinde düzenlenmiştir -
private static string RandomString(int size)
{
string charContains = "ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ";
char[] chArray = new char[size];
Random rnd = new Random();
for (int index = 0; index < size; ++index)
chArray[index] = charContains[rnd.Next(charContains.Length)];
return new string(chArray);
}Çalışıyor bende bu. null felan değil.
-
Lightsaber bunu yazdı
Hocam fonksiyonda bir hata yok, bende çalışıyor. Başka bir yerde sıkıntı olmasın?
Haklısın hocam, bu resource kısmında bir sıkıntı varmış.
@MhmdAlmz hocam sağ ol.
-
herhangi bir sql bağlantısı yapıyorsan SELECT NEWID() daha temiz olacaktır. Şuan ki şeklinde kullanırsan kesinlikle bi gun kendinitekrar edicektir.
-
attackatak bunu yazdı
herhangi bir sql bağlantısı yapıyorsan SELECT NEWID() daha temiz olacaktır. Şuan ki şeklinde kullanırsan kesinlikle bi gun kendinitekrar edicektir.
Sql değil hocam, string şifrelerken rastgele anahtar oluşturmak için deniyordum(eğer yanlışım yoksa)
-
Müdür projenin o çapta bir şey olmadığını tahmin ediyorum ancak şifre üretimi random classı ile yapılmaz. Çünkü yeterince random değil, tahmin edilebilir.
"Rngcryptoserceprovider" bunu google yap.
-
nessaj bunu yazdı
Müdür projenin o çapta bir şey olmadığını tahmin ediyorum ancak şifre üretimi random classı ile yapılmaz. Çünkü yeterince random değil, tahmin edilebilir.
"Rngcryptoserceprovider" bunu google yap.
Hocam bir projeyi decompile ettiğimde _rng diye instance görmüştüm, onu çağrıştırdı. Bu ara bilgi için çok sağ ol.