C Sınav Sorusu
-
Öncelikle Merhabalar,
Arkadaşım rica etti. 2.soruyu yapabilecek arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.

-
bunlar çok temel şeyler değil mi, az buçuk C++ biliyodum zamanında, görürlerse yaparlar heralde 5-10 dakkaya
-
hsyN bunu yazdı
bunlar çok temel şeyler değil mi, az buçuk C++ biliyodum zamanında, görürlerse yaparlar heralde 5-10 dakkaya
evet temel bölümü bilgisayar mühendisliği değil zaten.
-
hocam c# olmaz heralde ?
eğer olursa bakarım hemen arkadaşında ordan bi şekilde çözüverir :)
-

basit şekilde anlatmak için biraz uzun oldu ama işinizi görür umarım
enesshn18 tarafından 06/Ara/14 23:12 tarihinde düzenlenmiştir -
C dilinde yürütülebilir bir deyimden sonra, değişken tanımlama işlemini yapamayız. printf ten sonra int i; diyerek bir tanımlama yapılamaz.Örnek verirsek şu durumda yanlıştır;
int main()
{
int a;
;
int b;
/*****/
}
Boş deyimde bir yürütülebilir deyimdir.Bütün tanımlama işlemlerini en yukarda yapmak gerek.Uzun zamandır çalışmıyorum C ama bu şekilde aklımda kalmış.
-
Hannibal_King bunu yazdı
C dilinde yürütülebilir bir deyimden sonra, değişken tanımlama işlemini yapamayız. printf ten sonra int i; diyerek bir tanımlama yapılamaz.Örnek verirsek şu durumda yanlıştır;
int main()
{
int a;
;
int b;
/*****/
}
Boş deyimde bir yürütülebilir deyimdir.Bütün tanımlama işlemlerini en yukarda yapmak gerek.Uzun zamandır çalışmıyorum C ama bu şekilde aklımda kalmış.
Hocam bahsettigin ansi c icin gecerlidir. -ANSI keyworduyle derlenirse olmaz diger versiyonlarda kabul edilir.
-
doğrudur hocam ama dev c++ derleyicisinde sıkıntısız çalışıyor
-
İlginiz için teşekkürler arkadaşlar. Bu örnek işini görecektir.