C# Soap Service Oluşturma
-
.ner core tarafında SOAP service oluşturmam gerekiyor ama add New item dediğimde aşağıdaki .asmx uzantılı dosya bende gözükmüyor. Vs installer üzerinden de aradım ama yok.
Ayrıca soapcore diye bir kütüphane var bunu mu kullanmak gerekiyor artık wsdl servisi oluşturabilmek için?
edit: VS Community 2022 Preview sürümü bendeki
Https tarafından 24/Ağu/23 09:26 tarihinde düzenlenmiştir -
sürüm kaç? 3 üzeri olmalı.
-
sürüm .net 7 hocam.
@cybermole
-
If you can’t find the ASP.NET Web Application(.NET Framework) project template, please close all instances of Visual Studio and open your VS installer > Modify > install “.NET Framework project and item templates” in Individual components.
-
mugen bunu yazdı
If you can’t find the ASP.NET Web Application(.NET Framework) project template, please close all instances of Visual Studio and open your VS installer > Modify > install “.NET Framework project and item templates” in Individual components.
Malesef işe yaramadı hocam denedim bunu.
-
-
.net core ile birlikte wcf soap kaldırılmış anladığım kadarıyla.
Community'nin geliştirdiği soapcore ve coreWCF diye kütüphaneler var.
SoapCore kullandım ben auth için rest'in auth'unu kullanıyor requireAuthorization deyince. Bende header'dan basic token ayarladım ama servis 2 defa çalışıyor. Daha önce kullanan var mı bunu?
-
açıkcası core tarafında soap yazma fantezisine hiç girmedim. neden böyle bir arayış içerisindesin ?
ek olarak .net'in kendi auth sisteminide genelde kullanmam. kendin bir custom attribute oluşturup action filter içerisinde kendi kontrollerini daha esnek bir biçimde sağlayabilirsin.
-
Https bunu yazdı
.net core ile birlikte wcf soap kaldırılmış anladığım kadarıyla.
Community'nin geliştirdiği soapcore ve coreWCF diye kütüphaneler var.
SoapCore kullandım ben auth için rest'in auth'unu kullanıyor requireAuthorization deyince. Bende header'dan basic token ayarladım ama servis 2 defa çalışıyor. Daha önce kullanan var mı bunu?
Hocam Microsoft wcf desteğini 2012 de sonlandırdı :) sanırım sonraki 10 yılda da ürünlerindeki adaptasyonu da kaldırıyor.