C++ Symbian Platform
-
Arkadaşlar bişi sorcam bi programlama dilleri bir birine çok benziyomu.Yani ben pascal ve ya basic öğrensem c++ yıda çözebilirmiyim.Ayrıca mesela c++ da symbian için platform var.Mesela ben de bisürü örnek kod hazır kod var, onların aynısını symbian içinde kullanabilirmiyim.Sorularıma lütfen cevap yazın özellikle HOLYONE ABİM yazsın onun hayranıyım.;)
He bide ben size onun platformunu versem bana sadece böle yazı yazan yada resim göstere bi exe dosyası yapabilrmisiniz.AMA Epoc olcak yani symbian için şimdiden teşekkürler
-
Programlama dillerinin mantık olarak benzediği doğrudur.Birisini sağlam öğrenirsen diğerini öğrenirken fazla sorun yaşamazsın.Temel olarak aynı şeyler.Artıları,eksikleri var yerine göre.
Pascal'dan sonra C++'da zorlanırmıyım diyorsan.Kendimi örnek vereyim.Ben Pascal,Delphi'den sonra C++'ı öğrendim.Eğer algoritma mantığını tam anlamıyla kavramışsan sorun olmaz.
Symbian programları henüz programlama bilmeyen için ağır gelir.Nokia'nın geliştirdiği Carbide isimli kullanışlı bir derleyici var.Symbian eklentisini'de nokia'nın sitesinden indirebilirsin.Symbian apileri kullanılacak falan.Visual C++'da Win32 uygulaması yazmak gibi birşey.Programı yazdıktan sonra yanında gelen emulatorle pc'de deneyebilirsin. -
yani abi sen bu bilgilerle symbian program zorlanmadan yazabilirmisin
-
karasafak bunu yazdı:
-----------------------------
yani abi sen bu bilgilerle symbian program zorlanmadan yazabilirmisin
-----------------------------
Benim ne yaptığım değil.Senin ne yaptığın önemli.Ben symbianla uğraşıyorum ki cevap veriyorum. -
Hacım oncelikle belirteyim çük kadar telefona c++ ile program yazmak windowsa yazmaktan daha zordur.
telefonda sistem kaynakları daha azdır onun için kasmak gerekiyor, symbiana c++ ile program yazmak için codewarrior diye bi zımbırtıya ihtiyacın var. en popüleri o. o şeyi de hiç gözüm tutmadı 64 çeşit string var saç baş yolduran ugrastığına değmeyen birşey. Javayı tavsiye ederim.
Programlama dillerine gelince C++ diğer populer dillere pek benzemez. kesinlikle başlangıç aşamasında tavsiye ediceğim tür bi dil değil. VB 6.0 da pek güzel birşey değil. bence delphi ile başla.
Eğer programlamada yeniysen symbian için c++ ı düşünmene daha 5 yıl var en az:)