folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder C++ Symbian Platform

C++ Symbian Platform

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karasafak
    karasafak's avatar
    Erkek

Arkadaşlar bişi sorcam bi programlama dilleri bir birine çok benziyomu.Yani ben pascal ve ya basic öğrensem c++ yıda çözebilirmiyim.Ayrıca mesela c++ da symbian için platform var.Mesela ben de bisürü örnek kod hazır kod var, onların aynısını symbian içinde kullanabilirmiyim.Sorularıma lütfen cevap yazın özellikle HOLYONE ABİM yazsın onun hayranıyım.;)

He bide ben size onun platformunu versem bana sadece böle yazı yazan yada resim göstere bi exe dosyası yapabilrmisiniz.AMA Epoc olcak yani symbian için şimdiden teşekkürler

www.tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Programlama dillerinin mantık olarak benzediği doğrudur.Birisini sağlam öğrenirsen diğerini öğrenirken fazla sorun yaşamazsın.Temel olarak aynı şeyler.Artıları,eksikleri var yerine göre.

Pascal'dan sonra C++'da zorlanırmıyım diyorsan.Kendimi örnek vereyim.Ben Pascal,Delphi'den sonra C++'ı öğrendim.Eğer algoritma mantığını tam anlamıyla kavramışsan sorun olmaz.

Symbian programları henüz programlama bilmeyen için ağır gelir.Nokia'nın geliştirdiği Carbide isimli kullanışlı bir derleyici var.Symbian eklentisini'de nokia'nın sitesinden indirebilirsin.Symbian apileri kullanılacak falan.Visual C++'da Win32 uygulaması yazmak gibi birşey.Programı yazdıktan sonra yanında gelen emulatorle pc'de deneyebilirsin.

λ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karasafak
    karasafak's avatar
    Erkek
    yani abi sen bu bilgilerle symbian program zorlanmadan yazabilirmisin

www.tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    karasafak bunu yazdı:
    -----------------------------
    yani abi sen bu bilgilerle symbian program zorlanmadan yazabilirmisin
    -----------------------------

Benim ne yaptığım değil.Senin ne yaptığın önemli.Ben symbianla uğraşıyorum ki cevap veriyorum.

λ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hacım oncelikle belirteyim çük kadar telefona c++ ile program yazmak windowsa yazmaktan daha zordur.

telefonda sistem kaynakları daha azdır onun için kasmak gerekiyor, symbiana c++ ile program yazmak için codewarrior diye bi zımbırtıya ihtiyacın var. en popüleri o. o şeyi de hiç gözüm tutmadı 64 çeşit string var saç baş yolduran ugrastığına değmeyen birşey. Javayı tavsiye ederim.

Programlama dillerine gelince C++ diğer populer dillere pek benzemez. kesinlikle başlangıç aşamasında tavsiye ediceğim tür bi dil değil. VB 6.0 da pek güzel birşey değil. bence delphi ile başla.

Eğer programlamada yeniysen symbian için c++ ı düşünmene daha 5 yıl var en az:)

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 2321 Toplam Mesaj: 5