C# System.IO

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masTR
    masTR's avatar
    Erkek

selam müridler..

calıstıgım yazılım firmasında market gibi esnafların fatura kontrolunu yapıyoruz.kasadan aldıgımız verileri bir text dosyasına aktarıyoruz.ve bu text dosyası üzerinden bazı işlemler yapıyoruz.örneğin text dosyasında bulunan "sat" harfının bızım ıcın bir manası var ve bu veriye erişmemiz gerekiyor.1 marketin toplam kasa tutarı : 30 kasa diyelim.30 kasanın 1 aylık dökümanını aldıgımızda üzerinde işlemler yaparken uzun bir süre harcıyoruz.verıtabanı kullanma gibi bir şansımız yok cünkü orjinal verilerle çalışıyoruz.asıl soracağım soru şu . text dosyası üzerinde işlemler yaparken harcadığım süreyi kısaltmam gerekiyor.sizce bunu hangi yöntemle yapabilirim .

Edit:

dosya üzerinde işlem yaparken do-while-for-if yapılarını denedım ancak yeterli bir performans elde edemedim.

işlem örneği :

text dosyası içinden çekilen metinler arasında "sub", "top", gibi kelimeleri çekme ve bunlar uzerınde işlem yapma

hsyn.ackgz > skype
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek

text dosyasının tamamını bir nvarchar(max) değişkeninin içine al daha sonra regular expression bir desen belirleyrek sana lazım olan herşeyi çekebilirsin.

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masTR
    masTR's avatar
    Erkek

daha once regular expression kullanmadım daha detaylı anlatabilirmisin

hsyn.ackgz > skype
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek

regular expressionu bende detaylarıyla kullanmadım ama internette hazır desenler var. mesela elindeki bir metnin mail adresi olup olmadığını anlatan küçük desenler bulabilirsin.

birkaç güzel makale vereyim mesela

http://www.csharpnedir.com/articles/read/?id=129

http://www.saffetpamuk.com/post/Duzenli-Ifadeler-%28Regular-Expressions%29-csharp-da-kullanimi.aspx

http://www.yazilimogren.com/2009/04/c-duzenli-ifadelerregular-expressions-nedir/

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masTR
    masTR's avatar
    Erkek

hocam bahsettiğin sistemi hafif çözdüm.hakikaten cok güzel birşeye benziyo ancak Stringvalue değerine kendı bilgisayarımdan çektiğim bi text dosyasını nasıl aktarıcam onu bulamadım :)) path fılan vermeye ugrasıcam biraz.cok sagol yardımların için.

hsyn.ackgz > skype
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek

text dosyasının tamamını değişkene almanın çok fazla yöntemi var ben iki tanesini söyliyeyim.

şu anda kullandığın sistemde satır satır okurken bir stringe yığmalı toplama yapıp daha sonra onun üzerinde regex işlemi yapabilirin

foreach...

{

stringdegisken+=OkunanYeniSatir

}

yada

http://tr.wikibooks.org/wiki/C_Sharp_Programlama_Dili/Temel_I/O_i%C5%9Flemleri

buradaki streamreader başlığı altındaki ReadToEnd() parametresini inceleyebilirsin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuLL29
    NuLL29's avatar
    Erkek

db neden kullanamıyorsun onu anlamadım..

.::::Tesadüfen Doğdum Mecburen Yaşıyorum Zorudan Ölücem:::...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masTR
    masTR's avatar
    Erkek

verilerin db ye aktarılıp , geri çekilmesi vakit kaybından baska birşey değil(bnm işimde böyle ) :)

hsyn.ackgz > skype
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

manglermanin dedigi gibi
    değişkene al ve text işlemlerini regex le yap.
    veritabanındanda daha performans alabilirsin.
    ayrıca multi threading kullanabilirsin. 

Toplam Hit: 1046 Toplam Mesaj: 9