C# Ta Form Dan Class Dosyasına Veri Gondermek ?
-
Form2.cs de bi textbox var ben bunun icine yazılan yazıyı. kendi olşusturduğum sinif.cs dosyasına göndermeye çalışıyorum fakat başaramadım bunun tekniği nedir hocalar ?
Not: Form1.cs ve Form2.cs arasında sıkıntı yok ama From2.cs ile Sinif.cs arasında olmuyor bunun başka bişeyi var heralde ?
Not :tamam tamam oldu formdan forma atar gibi ben biyerde yanlışlık yapmışım:)
-
clas içerisine almak için çok yöntem var en basiti classda public string oluştrabilirsin
public string asdf;
formda da sinif.asdf=textbox2.text; yapabilirsin
yine olmazsa class ını çağır hoca
sinif sinif = new sinif();
sinif.asdf=textbox2.text; yapabilirsin
Sharp tarafından 28/Ara/13 19:25 tarihinde düzenlenmiştir -
Hadi onu geçtim sıradaki sorum şu:
bir class içinde degisken() metodu icinde deger atadıgım degiskeni, goster() metodu icinde nasıl kullanabilirim ?
static void degisken()
{
string mesaj = "hello dunya";
}
public void goster()
{
degisken(); // bunu buraya ekleyince oldu
MessageBox.Show(mesaj);
}
aLsanCaK tarafından 28/Ara/13 20:56 tarihinde düzenlenmiştir -
aLsanCaK bunu yazdı
Hadi onu geçtim sıradaki sorum şu:
bir class içinde degisken() metodu icinde deger atadıgım degiskeni, goster() metodu icinde nasıl kullanabilirim ?
static void degisken()
{
string mesaj = "hello dunya";
}
public void goster()
{
degisken(); // bunu buraya ekleyince oldu
MessageBox.Show(mesaj);
}
Bence direk girişmek yerine function , class , return type , access modifier vs vs nelermiş bunları bi araştırıp başlarsan daha verimli ilerlersin.
Bi fonksiyon içerisinde tanımladığın değişken o fonksiyon içerisinde kalır. 2 şekilde geri dönüş yaparsın - fonksiyona return type verip değişkeni döndürürsün yada parametrene ref/out keyword ünü eklersin Bir diğer seçenekte public'e çekersin değişkenini . ikinciyi şimdilik boşver ilkine gelelim
public string Mesaj()
{
return "Hello world";
}
public void Goster()
{
string mesaj = Mesaj();
MessageBox.Show(mesaj);
}
--------------
Yada
string Mesaj= "";
public void Mesaj()
{
Mesaj = "Hello world";
}
public void Goster()
{
MessageBox.Show(Mesaj);
}
SinusX tarafından 29/Ara/13 00:59 tarihinde düzenlenmiştir -
Tam olarak şu şekilde ihtiyacım vardı buna ve bu şekilde çalışşıyor şu anda bunuda tesadüf eseri denerken buldum
public class admin { public string username,password,uCheck, pCheck; public void findUser() { try { OleDbConnection baglanti = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Ace.OleDb.12.0;Data Source=verimerkezi.accdb"); baglanti.Open(); OleDbCommand readUser = new OleDbCommand("Select * From Users", baglanti); OleDbDataReader Reader; Reader = readUser.ExecuteReader(); while(Reader.Read()) { username = Convert.ToString(Reader["username"]); password = Convert.ToString(Reader["password"]); } baglanti.Close(); } catch (Exception hata) { MessageBox.Show(hata.Message); } } public string loginHataMes; public void loginUser() { try { findUser(); if (username == uCheck && password == pCheck) { Form2 frm2 = new Form2(); frm2.Hide(); } else { loginHataMes = "Kullanıcı Adı veya Şifre Hatalı!"; } } catch (Exception hata) { MessageBox.Show(hata.Message); } } }