C# Ta Sürekli Toplama İşlemi Yaptırma
-
arkadaşlar 9 tane textbox girilen sayıları toplayıp label a yazdırmak istiyorum ama sürekli yapıcak yani timer a yazdığımda kodu interval 1000 dediysem her saniye başı hepsini toplayıp label a yazıcak aşağıdaki kod hata veriyor bi yardımcı olun.
int toplama = Convert.ToInt16(nu38.Text) + Convert.ToInt16(nu39.Text) + Convert.ToInt16(nu40.Text) +
Convert.ToInt16(nu41.Text) + Convert.ToInt16(nu42.Text) + Convert.ToInt16(nu43.Text) +
Convert.ToInt16(nu44.Text) + Convert.ToInt16(nu45.Text) + Convert.ToInt16(nu46.Text);
toplanan.Text = toplama.ToString();toplanan.text label oluyor
not: double ile yaptım yine hata verdi.
-
İstersen Int32.TryParse() ı dene herbiri için.
ToInt16() yerine ToInt32 ile dene istersen ?
-
yine aynı giriş dizesi doğru değil diyor koddamı sorun var siz nasıl yapıyorsunuz acaba farklı bi mantık yürüten varmı.
-
boş bıraktığın ve harf yazdığın textbox var mı?
-
hocam söyle birşey yapabilirsin, tek tek yazmak yerine toplanacak textbox'ları bi panelin içine at, sonra paneldeki textboxları alıp değerlerini toplama atabilrisin.
int toplam =0;
foreach(Textbox txtBox in panel1)
{
int sayi=0;
int.tryparsa(txtBox.Text, out sayi);
toplam+=sayi;
}
-
text box ların hepsini sıfır yap başta
-
Suan isteyim aksam soylediklerini denicem belki baslangicta textboxlar bos oldugu icin olabilir sifir degerini basta koyim bi
-
konuyla alaksız olucakta elinde c# eğitim seti olan varmı özellikle PDF şeklinde ?
-
Textboxların sayı değerleri ne? Int16 sınırı yeterli olmayabilir..