C# Tabcontrol Gizleme Hk.
-
Selamlar Arkadaşlar resimdeki gibi tabpageler ile calısıyorum yapmak istediğim şey;
mesela tabpage1 seçiliyken diğer tablar gizlensin.
yani MenuStrip'den seçeceğim kayıt ilgili taba götürürecek diğerleri gizlenecek.
Bunu nasıl yapabilirim yardımcı olan arkadaşlara şimdiden hörmetlerimi sunuyorum.

-
gizlenecek derken ? diğer tablara geçiş olicak mı hocam
-
Sharp bunu yazdı
gizlenecek derken ? diğer tablara geçiş olicak mı hocam
visible özelliği istiyorum yani direk ilgili tab görülsün diğer tablar gizlensin.
-
anladığım kadarıyla kullanıcıya geçiş hkkı vermek istemiyorsun sadece kendi sonuçların için farklı değerleri tek formda tutmak istiyorsun. onun için tabcontrol kullanma panel kullan daha mantıklı olur.
-
fatincim yarıdmların için teşekkürler tabcontrol ile yapmakta israrcıyım up olsun
-
özelden tw id-pass yolla hocam bakalım
unbalanced tarafından 31/May/13 15:03 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam tabları ve içindeki kontrolleri elle oluşturabilirsin. Yani şöyle söyleyim, eklediğin tab kontrolde o tablar olmaz açılmasını istediğin zaman manuel olarak kodla üretirsin olur biter.
-
up olsun
-
Sorunu çözdüm şöyle ki ;
Sayfa1 İçin Tab :
tabControl1.TabPages.Remove(Sayfa1);// sayfa1 tabını siliyorum(sadece göstermek istediği sayfa1 aslında ama siliyorum)en altta ekliycem
tabControl1.TabPages.Remove(Sayfa2); // sayfa2 tabını siliyorum
tabControl1.TabPages.Remove(Sayfa3); //sayfa3 tabını siliyorum
tabControl1.TabPages.Add(Sayfa1); // göstermek istediğim tabı add ile ekliyorum
ilk olarak bütün tabları silerek sonra göstermek istediğimiz tabı Add ile eklemek
saybirs tarafından 06/Haz/13 12:47 tarihinde düzenlenmiştir -
saybirs bunu yazdı
Sorunu çözdüm şöyle ki ;
Sayfa1 İçin Tab :
tabControl1.TabPages.Remove(Sayfa1);// sayfa1 tabını siliyorum(sadece göstermek istediği sayfa1 aslında ama siliyorum)en altta ekliycem
tabControl1.TabPages.Remove(Sayfa2); // sayfa2 tabını siliyorum
tabControl1.TabPages.Remove(Sayfa3); //sayfa3 tabını siliyorum
tabControl1.TabPages.Add(Sayfa1); // göstermek istediğim tabı add ile ekliyorum
ilk olarak bütün tabları silerek sonra göstermek istediğimiz tabı Add ile eklemek
RemoveAt kullanarak index sırasına göre de silebilirsin.
Eğer amaç silmek değil de gizlemek ise de o koleksiyon içerisinde yapabilirsin.
Örnek:
foreach(var(ya da TabPage) item in tabControl1.TabPages)
{
item.visible=false;
}