C# Textbox ID'si Olmadan Doldurmak?
-
Selamlar Arkadaşlar
C#'ta sitedeki textboxları webbrowser ile doldurmaya çalışıyorum.
Textbox'ın id ve name'i varsa sorunsuz doldurabiliyorum buraya kadar sıkıntı yok
Fakat

şöyle bi kod bloğu var
Text'in ne idsi var ne de namei, bu textboxu nasıl buldurup doldurmam gerekir?
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
-
tw pass ver bakayım hocam :)
öğrenmek isteyen arkadaşlar için ise çözüm yolu şöyle olabilir
tüm inputlar bir listeye atılır sonra bu inputların atıyorum class attributune bakılır mesela class ı XXXX ise (ve sadece XXX clası onda varsa ona bakılabilir) bu bizim aradığımız kontroldür denir.. gibi..
şöyle bir örnek varmış onla destekleyeyim cevabımı. burada span tagı alınmış ve class name ine bakılıyor
HtmlElementCollection theElementCollection = default(HtmlElementCollection); theElementCollection = webBrowser1.Document.GetElementsByTagName("span"); foreach (HtmlElement curElement in theElementCollection) { //If curElement.GetAttribute("classname").ToString = "example" It doesn't work. // This should be the work around. if (curElement.GetAttribute("classname").ToString = "example") { MessageBox.Show(curElement.GetAttribute("InnerText")); // Doesn't even fire. // InvokeMember(test) after class is found. } }unbalanced tarafından 18/Ara/13 01:37 tarihinde düzenlenmiştir -
Konuyu görmeden sorsalar ID olmadan nasıl yapıcan derdim :)
kontrolleri bir listeye almak gayet mantıklı saol hocam;)
-
edit : ben cok yanlis gelmisim hocalar :) jquery ile sey ettirmeye gidiodum
undefined-01 tarafından 18/Ara/13 08:34 tarihinde düzenlenmiştir -
foreach ile kontrollerde dönüp ismi olmayanlara yazabilirsin.
-
arkadaşlar üstteki sorunu lanet firefox yüzünden id'yi göremiyormuşuz chrome ile bakınca direk karşıma çıktı :)
unbalanced hocada sağolsun yardımcı oldu :)
Şimdide textarea doldurmaya calısıyorum id'yi girmeme rağmen text'in üstündeki açıklama satırı(tıklayınca kaybolan yazı) ya yazdırıyor değeri

var el= webBrowser1.Document.GetElementById("CreateKeywordUserInput");
el.SetAttribute("value","15"); diye yazınca açıklama satırına yazıyor(type or paste keywords yazısı 15 olarak değişiyor)
Benim yapmak istediğim açıklama satırını değil, direk textbox'un içini doldurmak istiyorum
Siteye girince text'in class="keyword-addition-input valid watermark" olarak karışımıza çıkıyor

Fakat text'in üstüne tıklayınca yani yazı yazacağımız zaman keyword addition input valid watermark kısmı siliniyor.
Mantığını nedir bunun?
saybirs tarafından 18/Ara/13 17:01 tarihinde düzenlenmiştir -
Beyler benimde şöyle bir sorunum var ya, Dropdownlist olan sayfamda butona tıklanınca bu dropdownlist'teki değeri, bir başka sayfaya taşımak, yani ona göre arama yapmak istiyorumda bir türlü beceremedim.
Varmı bilen birileri ?
@edit
kimse bilmiyomu şimdi ?
CEO tarafından 18/Ara/13 18:03 tarihinde düzenlenmiştir -
CEO bunu yazdı
Beyler benimde şöyle bir sorunum var ya, Dropdownlist olan sayfamda butona tıklanınca bu dropdownlist'teki değeri, bir başka sayfaya taşımak, yani ona göre arama yapmak istiyorumda bir türlü beceremedim.
Varmı bilen birileri ?
@edit
kimse bilmiyomu şimdi ?
ya querystring kullan yada Session ile yolla taşımak istediğin datayı -
SinusX bunu yazdıCEO bunu yazdı
Varmı bilen birileri ?
@edit
kimse bilmiyomu şimdi ?
ya querystring kullan yada Session ile yolla taşımak istediğin datayıEywallah hocam saol, uzun zamandır bakmıyorum .net'e querystringi falan hepten unutmuşum.