C# Ui Tasarımı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GuArDiAn55
    GuArDiAn55's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2015
    Erkek

    C#'ta Visual Studio içerisinde bulunan Windows Forms App ile sürükle bırak mantığı ile GUI tasarımı yapabiliyoruz. Fakat daha güzel bir UI tasarımını nasıl yapabilirim? 

    Sadece Visual Studio için üretilen toolbox'ları mı kullanabiliyorum? Bunifu, Guna UI gibi frameworkler mevcut. 

    Figma Design ya da Adobe XD gibi bir UI tasarım aracı ile C# bir yazılıma GUI tasarlayabilir miyim?

    Edit: imlâ

     

    GuArDiAn55 tarafından 20/Ara/20 15:42 tarihinde düzenlenmiştir

    HACKEROKAN!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek

    Tabiki tasarlayabilirsin hocam. Control Library i araştırmanı öneririm. Hatta klasik textbox classından miras alarak kendine göre özelleştiredebilirsin.


    Titanyumun gücü adına!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dalyKadir
    dalyKadir's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Haziran/2020
    Erkek

    metro ui developer express ui yada telerik ui gibi ui componentleri mevcut. bunlara bir bak, bunlarin bileşenlerinin zeplin için veya sketchup için eklentileri var. UX tasarimcisi arkadas o bileşenler ile tasarimi yapar ise cok kolay giydire bilirsin

     

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GuArDiAn55
    GuArDiAn55's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2015
    Erkek

    Çok teşekkür ederim. verdiğiniz bilgiler ile daha doğru google aramaları yaparak güzel içeriklere ulaştım. Bir sorum daha olacak;

    Elektrik-Elektronik müh. öğrencisiyim. Geliştirdiğimiz donanım projeleri için daha güzel UI'ye sahip desktop app'ler oluşturmak amacım. C++ ile mikroişlemci programlıyorum. Elektronik bilgim ile donanımsal projenin devre kartını vs. çizip güç yönetimini yapıyorum. C# ile de desktop app geliştiriyorum. Gelecekte hayata geçirmek istediğim mobil uygulama fikirlerim de mevcut. İngilizce kelime öğrenme uygulaması gibi basit şeyler. aylık 10 liraya falan sunup gelir elde etmek amacım. Flutter öğrenip bu uygulamaları oluşturmayı planlıyordum.

    Şimdi sorum şu;

    Senaryo 1: bu kadar ui tasarımı öğrenmek gereksiz olur, zaman kaybı. Windows forms içerisindeki panel ve resimler ile de güzel görünen ui tasarlanabilir. mobil uygulamalarını da flutter öğrenerek yap.

    Senaryo 2: Xaml iyice öğren ayrıca mobil uygulama fikirlerin için de Xamarin kullan. (.net maui evrilecekmiş sanırım) kendini bill gates'in şevkatli kollarına bırak. .net köpeği ol :d

    senaryo 1 mi senaryo 2 mi?


    HACKEROKAN!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek

    Senaryo 1 hacim.


    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek

    Zaten hakım olduğun bildiğin birşeyse oradan yola devam et. Yani senaryo 2.

    VS çok hızlı gelişip güncelleniyor, arkasında büyük bir şirket ve yazılımcı ordusu var. C# yanında C++, pyhton, nodejs... ve üstelik multiplatform (mobil,linux,windows..) desteği sunuyor. Kendi hazır framework yetmezse, bir sürü ücretli - ücretsiz plugin, class vb desteği var. Yardım bulacağın internette çok fazla kaynak var. Bir yerde hata yaptığın zaman sana adam gibi hatayı ve nedenini, nasıl kullanılması gerektiğini söylüyor, hatta senin için düzeltiyor. Performans testleri ayrı bir güzellik.

    Yıllardır gördüğüm hepsi bir arada adam gibi çalışan ve kullanım kolaylığı sunan editör/debugger visual studio'dur. Fakat o kadar büyüdü ki, en son geçen yıl full kurulum paketini indirdiğimde 65 GB. boyutundaydı, haa ben %50'sini kullanmıyorum o ayrı.

    Hatta sadece editör olarak kullanacaksan, onun kardeşi VS Code bile açık ara diğer code editörlerini geçmiş durumda. Çünkü çok fazla kullanım kolaylığı sunuyor.

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dalyKadir
    dalyKadir's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Haziran/2020
    Erkek

    desktop app'e bağimlilik nedir ? Web yapsan ? hem mac vs kullanan müşterilerinde de problem yaşamazsin mobil app'in hazır olana kadar mobil de ki kişilerde web'i kullanabilir.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    infazteam
    infazteam's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2015
    Erkek

    https://gunaframework.com/

     

    Buda var hocam istersen bak

Toplam Hit: 2101 Toplam Mesaj: 8
c# gui tasarımı ui tasarımı