C# Update Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek
    //Baglanglobal
    OleDbConnection baglanglobal = new OleDbConnection(@"Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0; Data Source= proje1_db.accdb"); OleDbCommand komut = new OleDbCommand();

private void btnGuncelle_Click(object sender, EventArgs e) { EnabledAc(); try { id = Convert.ToInt32( ds.Tables["STAJYER"].Rows[secilisatir]["kart_no"].ToString()); a = int.Parse(Grid.CurrentRow.Cells[0].Value.ToString()); komut.Connection = baglanglobal; OleDbCommand guncelle = new OleDbCommand("update STAJYER set kart_no='" + int.Parse(txtKart_No.Text) + "',ad_soyad='" + txtAd.Text + "',ise_giris_tarihi='" + txtBaslangic.Text + "',ise_cikis_tarihi='" + txtBitis.Text + "',email='" + (txtEmail.Text) + "',telefon='" +(txtTelefon.Text) + "' where num=" +id + "",baglanglobal); baglanglobal.Open(); guncelle.ExecuteNonQuery(); baglanglobal.Close(); GridDoldur(); EnabledAc(); } catch (Exception hata) { MessageBox.Show(hata.Message); } }
    Güncelle butonuna bastığımda Gerekli bir veya daha fazla parametre için girilen değer yok.
    Dün sabahtan beri devam eden bi sorun yardımcı olacak var mı ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

OleDbCommand guncelle = new OleDbCommand("update STAJYER set kart_no='" + (txtKart_No.Text) + "',ad_soyad='" + txtAd.Text + "',ise_giris_tarihi='" + txtBaslangic.Text + "',ise_cikis_tarihi='" + txtBitis.Text + "',email='" + (txtEmail.Text) + "',telefon='" + (txtTelefon.Text) + "' where  kart_no = '"+a+"'",baglanglobal);     

yukardaki sorguyu bununla değiştirince sorun ortadan kalktı 

where num=" +id + "",baglanglobal); kısmında kart_no yazılması gerekirken num yazmışım ve id değişkeni yerine a değişkenini atadım yani grid'ın 0 elemanını.

saybirs tarafından 17/May/13 10:49 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unchain
    unchain's avatar
    Erkek
    saybirs bunu yazdı

OleDbCommand guncelle = new OleDbCommand("update STAJYER set kart_no='" + (txtKart_No.Text) + "',ad_soyad='" + txtAd.Text + "',ise_giris_tarihi='" + txtBaslangic.Text + "',ise_cikis_tarihi='" + txtBitis.Text + "',email='" + (txtEmail.Text) + "',telefon='" + (txtTelefon.Text) + "' where  kart_no = '"+a+"'",baglanglobal);     

yukardaki sorguyu bununla değiştirince sorun ortadan kalktı 

where num=" +id + "",baglanglobal); kısmında kart_no yazılması gerekirken num yazmışım ve id değişkeni yerine a değişkenini atadım yani grid'ın 0 elemanını.

dün aynı problem sınavda başıma geldi hocam id = id yerine numara = id yazmışım where kısmına 10 dakika uğraştım aynı hatamı diye bakmak için girmiştim aynısıymış :D

unchain tarafından 17/May/13 11:26 tarihinde düzenlenmiştir

Yaptığım onca iyiliğin tek yanlışta unutulduğunu gördüğümden beri kötü biriyim.
Toplam Hit: 726 Toplam Mesaj: 3