C Ve D Yeni Pencerede Açılıyor :S
-
Arkadaşlar Bilgisayarıma giriyorum. C ve D sürücülerini tıkladıgım zaman yeni pencerede acılıyor.araçlar klasör seçeneklerinden olmuyor sorun.. başka bir sorun var..av taramasından geçirdim tertemiz.. zaten dün gece format atmıştım. formattan sonra D'yi de biçimlendirdim.. sorun kalmamıştı.. bu sabah aynı sorun yine başladı..
Yardımediverin...
-
Arkadaşlar kusura bakmayın.. ilk konuyu açtıgımda sayfa goruntulenemedi. şimdi bunu açtıgımda o konununda eklendigini farkettim..kusura bakmayın.. onu silin size zahmet :)
-
-
neden? çok mu komik?
-
1-bilgisayarıma sağ tuş tıkla, yönete gel. açılan pencereden disk yöneticisine gel. orada bu bölümlerin üzerine geldiğinde, raw yazıyorsa, format atmaktan başka çaren yok
2-klasör seçeneklerinden "korunan işletim sistemi dosyalarını gizle" seçeneğinin önündeki işareti kaldır.d ve e nin içinde gizli beş adet dosya olabilir. Bittorrent.exe , RavMonLog, msvcr71.dll,AUTORUN ve Thumbs.db.böyle dosyalar varsa onları sil. bittorent silinmezse önce görev yöneticisinden sonlandırıp sonra sil.varsa c:/windows daki bittorrent.i de sil.yine silinmezse herhangi bir live cd ile aç makinayı öle sil...
3- başlat>çalıştır>regedit
HKEY_CLASSES_ROOT\ Directory\ shell
buraya gel, şimdi sağ taraftaki Default değeri "none" değilse "none" yap.
aynı işlemi
HKEY_CLASSES_ROOT\ Drive\ shell
için de yap.
Ayrıca;
HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell
'e gel,sağ taraftaki default değeri "open" değilse "open" yap. -
quic formatmı attın
-
obie bunu yazdı:
-----------------------------1-bilgisayarıma sağ tuş tıkla, yönete gel. açılan pencereden disk yöneticisine gel. orada bu bölümlerin üzerine geldiğinde, raw yazıyorsa, format atmaktan başka çaren yok
raw falan yazmıyor.. ikisi de saglam gornuyor..
-----------------------------
obie bunu yazdı:
-----------------------------2-klasör seçeneklerinden "korunan işletim sistemi dosyalarını gizle" seçeneğinin önündeki işareti kaldır.d ve e nin içinde gizli beş adet dosya olabilir. Bittorrent.exe , RavMonLog, msvcr71.dll,AUTORUN ve Thumbs.db.böyle dosyalar varsa onları sil. bittorent silinmezse önce görev yöneticisinden sonlandırıp sonra sil.varsa c:/windows daki bittorrent.i de sil.yine silinmezse herhangi bir live cd ile aç makinayı öle sil...
dostum dedigini yaptım fakat bahsettigin dosyaların hicbiri D'de yok :S
obie bunu yazdı:
-----------------------------3- başlat>çalıştır>regedit
HKEY_CLASSES_ROOT\ Directory\ shell
buraya gel, şimdi sağ taraftaki Default değeri "none" değilse "none" yap.
aynı işlemi
HKEY_CLASSES_ROOT\ Drive\ shell
için de yap.
Ayrıca;
HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell
'e gel,sağ taraftaki default değeri "open" değilse "open" yap.
-----------------------------bunu da demin bir forumda görmüstüm driver shell tamamdı folder shell dosyasını da open yaptım.. yine aynı :S
yawuz: quic format ne abi :) normal cd ile format attım işte:)
-
bide bunu dene dostum.
çalıştır-regedit-f3
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVe rsionExplorerMountPoints2
yada sadece bunu yazabiliriz:
MountPoints2
daha sonra çıkan arama sonuçlarında C,D,E,F,G,H gibi isimler haricindeki herşeyi silecez.bu isimler 123,XYZ gibi isimler olabilir.bunları sildikten sonra sorun düzelir umarım. -
obieee süpersin dostum..çok teşekkürler.. dediklerini yaptım.. düzeldi..
sağolun varolun mürit kardeşlerim..
-
obie süpersin ama şöyle bir sorun var.. regeditte sildigim ogeler pc yeniden baslayınca bir daha cıkıyor ve sorun devam ediyor :S
edit: sorun flash diskten bulaşan amvo.exe virüsünden kaynaklanıyormus.. amvo.exe virusunu silen bir zımbırtı sorunu cozdu. dracula virus temizleyici de bilgisayardaki diger gereksiz dosyalari ve virusleri tamamen silince hiçbir sorun kalmadi.tesekkurler arkadaslar.